Tips om je wimpers te laten groeien

16/11/2023
624
wimpers laten groeien

Wil jij graag wimpers die langer en voller zijn, maar wil je niet meteen dure cosmetische behandelingen laten doen? Goed nieuws! Je kunt de groei van je wimpers ook bevorderen zonder een fortuin uit te geven.
Benieuwd hoe je jouw wimpers kunt laten groeien en behouden? In deze blog delen we allerlei tips om de groei van je wimpers te stimuleren en te genieten van een betoverende oogopslag!

De groei van wimpers

De groei van wimpers is een natuurlijk proces dat bij iedereen verschilt. Gemiddeld groeien wimpers in een cyclus van ongeveer drie maanden. Gedurende deze tijd groeien nieuwe wimpers uit de wimperfollikels, terwijl oudere wimpers uitvallen om plaats te maken voor de nieuwe. Wimperfollikels zijn kleine haarzakjes in de huid van je oogleden waaruit je wimpers groeien.

Wil je meer weten over wimpers? Lees dan deze blog, waarin je alles te weten komt over wimpers.

Verzorg je wimpers met olie

Een van de beste manieren voor het laten groeien van de wimpers, is door ze regelmatig te verzorgen met olie. Oliën zoals castorolie, borageolie en arganolie staan bekend om hun haargroeistimulerende eigenschappen. Ze bevatten voedingsstoffen die de wimperfollikels versterken en de groei van nieuwe wimperhaartjes bevorderen.

laten groeien van wimpers

Gebruik een schoon wimperborsteltje en breng een kleine hoeveelheid olie aan op het borsteltje. Kam vervolgens voorzichtig door je wimpers, zorg ervoor dat de olie gelijkmatig wordt verdeeld over al je wimpers. Wees echter voorzichtig om te voorkomen dat de olie in je ogen komt. Het is het beste om dit 's avonds voordat je gaat slapen te doen, zodat de olie 's nachts kan inwerken.

Probeer vaseline, aloë vera of vitamine E

Naast oliën zijn er andere producten die kunnen bijdragen aan het langer laten groeien van de wimpers hun gezondheid kunnen bevorderen. Vaseline en aloë vera hebben vergelijkbare versterkende effecten als oliën. Vaseline en aloë vera kunnen net zoals een olie eenvoudig aangebracht worden met een schoon borsteltje voor het slapengaan.

Als je liever niet dagelijks iets op je wimpers smeert, kun je haarvitamines met vitamine E overwegen. Het nemen van één capsule per dag zorgt voor de broodnodige verzorging van je wimperhaartjes zonder al te veel gedoe.

Gebruik een wimperserum

Een wimperserum is een speciaal ontworpen product dat je kunt aanbrengen om je wimpers sterker, langer en dikker te maken. Het gebruik van een wimperserum vereist geduld, omdat het meestal enkele weken duurt voordat je de eerste resultaten ziet. Na ongeveer 8 weken kun je genieten van verbeterde wimpers en kun je zien dat ze groeien.

Wil je je wimpers laten groeien door een goed wimperserum te gebruiken? Probeer dan een van deze wimperserums eens:

Lees ook:  HelpYourSalon.nl kapper solidariteitscampagne

Elaralash Wimperserum

Bekijk de prijs bij bol.com

Nanolash Wimperserum

Bekijk de prijs bij bol.com

Gebruik een wimper borstel

Wil je geen product aanbrengen, maar wel je wimpers laten groeien? Dan is het regelmatig borstelen van je wimpers iets voor jou! Er zijn speciale wimper borsteltjes verkrijgbaar die niet alleen stof en vuildeeltjes van je wimpers verwijderen, maar ook de bloedcirculatie rond je ogen verbeteren, wat gunstig is voor het laten groeien van de wimpers.

 laten groeien van de wimpers

Eet gezond

Net als je haar hebben je wimpers voldoende proteïne, vitamines, mineralen en goede vetten nodig om optimaal te groeien en gezond te blijven. IJzer speelt ook een grote rol in het behouden van gezonde haarzakjes en het voorkomen van wimperuitval. Daarom is het van belang om gezond te eten wanneer je je wimpers wilt laten groeien.

Het behoud van je wimpers

Het is verstandig om goed en voorzichtig om te gaan met je wimpers, vooral als je wilt werken aan het laten groeien van wimpers. Hier zijn enkele tips om je wimpers gezond te houden:

  • Wrijf niet in je ogen: wrijven kan leiden tot het afbreken en loslaten van wimperhaartjes, dus wees voorzichtig en vermijd dit zo veel mogelijk.
  • Wees voorzichtig met de wimperkruller: als je een wimperkruller gebruikt, zorg er dan voor dat deze schoon is en knijp niet te hard. Gebruik de kruller bij voorkeur voordat je mascara aanbrengt, om te voorkomen dat je wimpers eraan blijven kleven.
  • Gebruik geen waterproof mascara: Waterproof mascara is een zegen voor momenten waarop je je zorgen maakt over vlekken door de regen of wanneer je gaat zwemmen. Echter, het gebruik van waterproof mascara kan schadelijk zijn voor je wimpers. Deze mascara is vaak moeilijk te verwijderen, waardoor je meer wimpers kunt verliezen dan nodig is.
  • Verwijder je make-up elke avond: het is een must om je make-up elke avond zachtjes en grondig te verwijderen. Gebruik een oogmake-up remover op oliebasis voor een gemakkelijke verwijdering zonder je wimpers te beschadigen.
    Wat de beste manier is om make-up te verwijderen, lees je in deze blog!

Onthoud tot slot dat je wimpers niet in één nacht zullen groeien. Het vergt consistentie en geduld om de gewenste resultaten te bereiken. Blijf deze tips toepassen bij het laten groeien van je wimpers en geniet uiteindelijk van langere wimpers. Veel succes!

Lees ook: tips om jouw tuin gezelliger te maken

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings