Tips om jouw tuin gezelliger te maken

23/01/2024
333
tuin

Vorige week hebben wij een blog gepubliceerd over interieur tips om jouw huis gezelliger te maken. Deze week gaan we naar buiten en geven we je tips hoe je je tuin gezelliger kunt maken. De lente en de zomer komen er sneller aan dan je denkt. Dit zijn de perfecte seizoenen om in je tuin te genieten. Het maakt niet uit of je een grote tuin hebt of een klein balkon, er zijn genoeg manieren om je tuin gezelliger te maken. In deze blog gaan we je een aantal tips geven om je tuin nog gezelliger te maken.

Maak een zithoek

Net zoals ieder interieur is een comfortabele zithoek belangrijk voor een gezellige tuin. Investeer in comfortabele tuinmeubels, zoals loungebanken of ligstoelen. Voeg kussens en dekens toe voor extra comfort. Een buitentapijt kan ook helpen om de ruimte gezelliger te maken. Je kan ook een grote tafel in de tuin zetten met stoelen eromheen. Hier zou je kunnen eten of gewoon gezellig kunnen zitten.

Maak schaduw

Vooral in de zomertijd is het belangrijk om schaduw te hebben in je tuin. Je wilt natuurlijk niet levend wegsmelten in de warme zon. Zet een parasol of luifel neer om schaduw te creëren en bescherming te bieden tegen de zon. Bekijk hier eens het assortiment van Todo Bien om wat inspiratie op te doen voor leuke zomerse parasols.

Verlichting

De verlichting kan de gehele sfeer in een tuin bepalen. Hang lantaarns op, gebruik stringverlichting of zet enkele kaarsen of fakkels neer. Zachte verlichting zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer, perfect voor een gezellige zomerse avond in de tuin.

Bloemen & struiken

Een tuin is geen echte tuin als er geen bloemen of struiken staan. Kleurrijke bloemen en groene strijken voegen niet alleen schoonheid toe aan je tuin, maar ze brengen ook leven en vreugde. Je kan ook ervoor kiezen om je tuin eetbaar te maken. Maak naast je planten of struiken een moestuintje om je eigen groenten, kruiden of fruit te kweken. En heb jij nu een favoriete plant of bloem die je voor altijd wilt bewaren? Neem dan hier een kijkje naar onze blog over hoe jij gedroogde bloemen kunst kan DIYen.

Met deze tips kun je van jouw tuin een gezellige en gastvrije plek maken waar je kunt ontspannen, entertainen en genieten van de natuur. Dus ga aan de slag en maak van je tuin een plek waar je echt van kunt houden!

Lees ook:  Zó kan je er nog mooier uitzien op camera

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings