Hoe moet je wimperextensions verwijderen?

14/05/2024
57
Zelf wimperextensions verwijderen

Tegenwoordig lopen veel meiden met wimperextensions, jong & oud. Of je het nu doet voor de mooie, lange wimpers of voor minder werk in de ochtend, wimperextensions zijn een goede oplossing! Maar wat als je je wimperextensions wil verwijderen? Kun je wimperextensions zelf verwijderen of moet je dit laten doen? Ontdek alles over het verwijderen van wimperextensions in deze blog!

Zelf wimperextensions verwijderen: stap voor stap

Met de juiste stappen is het proces om je wimperextensions te verwijderen heel eenvoudig. Allereerst is het belangrijk om een milde, olievrije oogmake-up remover te gebruiken. Breng deze voorzichtig aan op een wattenschijfje en plaats het op je gesloten ooglid, zachtjes wrijvend langs de wimperlijn. Dit doe je om de wimperextensionlijm te verzachten. Na een paar minuten kun je voorzichtig de extensions van je natuurlijke wimpers afwrijven. Herhaal dit proces voor elk oog. Het is belangrijk om voorzichtig en geduldig te werk te gaan, om je natuurlijke wimpers te beschermen. 

Wat je MOET weten voordat je wimperextensions gaat verwijderen

Voordat je zelf wimperextensions gaat verwijderen, is het belangrijk om te weten dat wimperextensions ook vanzelf uitvallen. Over het algemeen blijven wimperextensions tussen de twee en vier weken zitten, maar dit ligt aan verschillende factoren. Denk aan de groeicyclus van de natuurlijke wimper, de kwaliteit van de lijm die gebruikt is en de verzorging van de wimperextensions. 

Juiste tools gebruiken

Om wimperextensions los te maken van je natuurlijke wimper is precisie nodig... Er bestaan verwijderkits, daar zitten alle producten in die je nodig hebt. Vermijd trekken en plukken, dit kan de eigen wimper ernstig beschadigen. Gebruik een zachte, wrijvende beweging om de extensions voorzichtig los te maken van je natuurlijke wimpers. Belangrijke dingen om in huis te hebben:

  • Oogmake-up remover: een milde, olievrije oogmake-up remover. Dit zal helpen om de lijm te verzachten en het verwijdingsproces te vergemakkelijken.
  • Wattenschijfjes: gebruik wattenschrijfjes of wegwerpmicrobruches om de oogmake-up remover aan te brengen en de losse wimperstukjes voorzichtig te verwijderen.
  • Spiegel: zorg voor een goed verlichte spiegel op ooghoogte, zodat je het verwijderen goed en nauwkeurig kunt doen.
  • Wimperborsteltje: een wimperborsteltje kan handig zijn om je natuurlijke wimpers te scheiden en te controleren of alle wimperextensions volledig verwijderd zijn.

Geduld is een schone zaak

Wimperextensions zetten en verwijderen zijn beide priegelwerk. Daarom is het belangrijk om geduld te hebben. Je moet voorzichtig zijn want de ogen én natuurlijke wimper zijn enorm kwetsbaar. Ben je geen geduldig persoon? Dan is het misschien beter om dit te laten doen door een professional.

Lees ook:  Tips voor een winters interieur

Voorzichtig zijn met oogmake-up

Sommige mensen brengen nog extra mascara aan tijdens het dragen van wimperextensions, dit MOET je eerst goed schoonmaken wil je de wimperextensions zelf verwijderen. Dit omdat je wil voorkomen dat je wimpers verstrengeld raken. 

Bij twijfel, niet doen!

Als je twijfelt over het verwijderen van je wimperextensions of als je merkt dat je moeite hebt, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen. Je kan dan naar een wimpersalon gaan en zij heeft de juiste tools en kennis om de het veilig te verwijderen. 

Waarom wimperextensions verwijderen?

Na het feit dat wimperextensions na verloop van tijd natuurlijk uitvallen, zijn er redenen waarom je ze eerder kwijt zou willen. Denk aan allergische reacties voor wimperextensions. Het komt niet vaak voor maar sommige mensen ontwikkelen een allergische reactie voor de lijm waar de wimperextensions mee zijn aangebracht. Een tweede reden om geen nepwimpers te dragen is het beroep, bij sommige beroepen mag je wegens hygiëne geen wimperextensions. Deze moet je dan verwijderen. 

De juiste nazorg na het verwijderen van je wimperextensions

Zelf je wimperextensions verwijderen betekend ook zelf de nazorg uitvoeren. Het is heel belangrijk om je wimpers te verzorgen. Hoewel wimperextensions je ogen een mooie look geven, kan het dragen van wimperextensions je eigen wimpers beschadigen. Geef je wimpers daarom tijd om te herstellen na het verwijderen van je wimperextensions. Gebruik een wimperserum! Dit bevordert de gezondheid en lengte van je wimper. Ga je niet de deur uit? Doe dan ook geen oogmake-up op! Zo geef je je wimpers de tijd om te herstellen. Na een aantal weken zijn je wimpers weer gezond & sterk. 

Nanolash Wimperserum

Bekijk de prijs bij bol.com

Zelf wimperextensions verwijderen of laten doen?

Nu je alle in’s and out’s weet over hoe je wimperextensions zelf kunt verwijderen, is het aan jou om te kiezen of je dit laat doen of zelf doet. Let op de bovenstaande tips. Twijfel je over je eigen kunde? Ga dan naar een professional. Succes!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings