Wat te doen tegen een wimperextensions allergie?

22/03/2024
116
wimperextensions allergie

Iedereen houdt van mooie, lange, gekrulde wimpers. Het zorgt voor een verzorgde, elegante look. Het laat je ogen echt stralen. Maar hoe vervelend is het als je wimperextensions hebt laten zetten en je een allergische reactie krijgt. In deze blog vertellen we je wat je kunt doen tegen een wimperextensions allergie en hoe je dit een volgende keer kunt voorkomen.

Hoe krijg je een allergie van wimperextensions?

Een allergie voor wimperextensions ontstaat meestal door een reactie op de lijm die gebruikt. Met die lijm worden de extensions aan je natuurlijke wimpers bevestigd. Wimperextensions lijm bevat vaak cyanoacrylaat, een sterke stof waar mensen wel eens op reageren. Het is in de meeste gevallen niet de wimperextensions zelf, maar de chemische samenstelling van de lijm waar mensen op reageren. Indien je gevoelig bent voor allergieën is het aan te raden van te voren de lijm te testen.

Wimperextensions allergie symptomen

De symptomen van een wimperextensions allergie kunnen variëren van mild tot ernstig. Vaak zijn het symptomen zoals rode, geïrriteerde ogen of gezwollen oogleden. Daarnaast komt er jeuk bij kijken. Soms kan er ook schilfering en droogheid rondom de ogen optreden. Deze symptomen ontstaan vaak meteen na het aanbrengen van de extensions, maar kunnen ook later ontstaan. Het is belangrijk om alert te zijn op deze tekenen en bij twijfel professioneel advies vragen.

Wat kun je doen tegen een allergie?

Bij een allergie voor wimperextensions zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet:

 • Stop onmiddellijk met het gebruik van alle oogproducten om te zien of de symptomen afnemen. Vaak hebben professionele salons een speciale glue neutralizer, dit absorbeert de lijmdampen en maakt de kans op een allergie aanzienlijk kleiner.
 • Overweeg het gebruik van hypoallergene of anti-allergie wimperlijm, die milder is voor de huid. Vraag een professionele salon voor de mogelijkheden.
 • Voer een patchtest uit voordat je nieuwe producten rond de ogen gebruikt.
 • Bij aanhoudende klachten, verwijder de wimperextensions en geef je ogen de kans om te herstellen.
 • Een schone, koude kompres op de oogleden kan tijdelijk voor verlichting zorgen.
 • Luister goed naar je lichaam en neem geen risico's met de gezondheid van je ogen.
 • In het allerergste geval kun je naar de huisarts en vragen om Desloratadine tabletten. Deze tabletten zijn speciaal ontworpen voor een ontstoken oog door allergie.

Anti allergie wimperextensions alternatieven

Indien je een wimperextensions allergie hebt ontwikkeld, kun je verschillende alternatieven proberen. Denk bijvoorbeeld aan een lash lift. Deze behandeling versterkt en krult je natuurlijke wimpers, zonder de noodzaak van agressieve lijmen. Dit vermindert de kans op allergische reacties. Bovendien blijft het resultaat enkele weken zichtbaar, zonder bij te werken.

Lees ook:  Hoe kan ik baardgroei bevorderen met een baardroller?

Voor diegene die liever niet af willen zien van wimperextensions (wat ik begrijp) kunnen een speciale lijm gebruiken. Deze lijmen zijn ontworpen om de kans op irritatie en allergische reactie te minimaliseren. Hierdoor kun je op een veilige manier gebruik maken van volle, lange wimpers.

Tips om een wimperextensions allergie te voorkomen

Om een allergie voor wimperextensions te voorkomen, is een goede voorbereiding belangrijk. Daarom heb ik een aantal tips om de kans op een wimperextension allergie te voorkomen.

anti allergie wimperextensions
 • Schoonmaken van de wimpers: zorg dat je wimpers en oogleden vrij zijn van make-up en olie voor de behandeling.
 • Advies van een professional: raadpleeg een gespecialiseerde wimperstyliste om te bespreken wat het beste bij jou past.
 • Professionele applicatie: laat je wimperextensions altijd door een gecertificeerde professional zetten in een schone omgeving.
 • Vermijd oliehoudende producten: deze kunnen de lijm aantasten en irritatie veroorzaken, gebruik daarom olievrije reinigingsproducten.
 • Regelmatige controles: plan follow-up afspraken met je stylist om de gezondheid van je natuurlijke wimpers te checken.
 • Goede nazorg: volg de nazorginstructies nauwkeurig op om je extensions in topconditie te houden en irritatie te voorkomen.

Help, mijn wimpers zijn afgebroken door de wimperextensions

Heb je je wimperextensions er af gehaald vanwege de allergie? En kom je er achter dat je natuurlijke wimpers zijn afgebroken of beschadigd. Dan is het de hoogste tijd om ze extra te verzorgen. Voed je wimpers met een met een voedend serum of olie. Het lash serum nanolash zorgt voor voeding waardoor de wimpers sneller groeien dan zonder serum.

Nanolash Wimperserum

Bekijk de prijs bij bol.com

Binnen enkele weken zijn je wimpers volledig hersteld en kun kiezen om weer een behandeling te laten doen. Naast wimperextensions en lash lifts, kun je ook kiezen voor je eigen wimpers verven of voor wimpers plakken van Lash Babe. Dit zijn tijdelijke opties om je wimpers toch te laten spreken. En anders kun je altijd nog kiezen voor de old skool optie: mascara..

Onderneem actie bij een wimperextensions allergie

Bij een allergie voor wimperextensions is het belangrijk om snel te handelen. Herken de symptomen en neem direct maatregelen om verdere irritatie te voorkomen. Raadpleeg een professional voor advies en overweeg het verwijderen van de extensions als de symptomen aanhouden. Onthoud dat je gezondheid en welzijn voorop staan. Met de juiste zorg en aandacht kun je de schoonheid van wimperextensions ervaren, zonder ongemak.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings