Wat voor lingerie past bij mij?

01/11/2023
484
lingerie

Het is best lastig om iedere keer een nieuwe set te kopen en dan vol met twijfels te zitten. Is deze bh wel mooi? Zit dit lekker? Het is erg belangrijk om passende lingerie te hebben, want het brengt een hoop met zich mee. Zo zorgt het voor comfort en je kleding valt ook mooier, want je hebt de juiste ondersteuning. Verder heeft het invloed op je zelfbeeld en dan vooral in de positieve zin. Genoeg redenen om voor wat leuks te kiezen. Hier vind je een aantal behulpzame tips.

Denk aan de gelegenheid

Je kunt je wel voorstellen dat je voor een romantisch avondje uit op zoek gaat naar ander soort lingerie dan wanneer je simpelweg naar je werk toe gaat. De gelegenheid kan dus een hoop bepalen. Voor het dagelijkse gebruik kun je onder andere kiezen voor de meest populaire soort lingerie en dat is de t-shirt bh. Daarnaast is ook de bralette erg geliefd. Dit is een soort niet-voorgevormde bh zonder beugels. Hierdoor heeft deze bh ook geen cupmaten, maar normale kleding.

Ondergoed of tops
Als je op zoek gaat naar Hunkemöller ondergoed voor dames of tops vind je weer een hoop die passen bij een speciale avond. Vaak denk je hierbij aan een ander soort materiaal, zoals kant. Voor de speciale gelegenheden kopen dames ook vaker een set dan losse stukken.

lingerie

Ken je eigen maten

Het gebeurt nog regelmatig dat vrouwen eigenlijk niet precies weten welke maat ze hebben. Dit is erg onhandig, want dan koop je eigenlijk iets wat waarschijnlijk niet goed is voor jouw lichaam. Je kunt je professioneel laten opmeten in een lingeriezaak, maar je kunt dit ook zelf doen. Hiervoor heb je een meetlint nodig. Draag een niet-voorgevormde bh en meet vervolgens de omtrek van je borst onder je borst. Dit wordt de bandmaat genoemd.

Het meten van de omtrek
Meet nu nogmaals de omtrek, maar van het volste deel van je borsten. Als laatste trek je de bandmaat af van je volledige borstomtrek, en nu heb je je bh-maat. Online kun je op zoek gaan naar een maatgids om te zien welke cupmaat hierbij past.

Wees zeker over je keuze

Soms wordt het nog als gênant gezien om over lingerie te praten, maar het is zeker belangrijk. Als je lingerie uitkiest, moet je de enige persoon zijn die er zeker over is. De maten kunnen wel kloppen, maar als jij je onzeker voelt, zal het alsnog niet comfortabel zitten. Het kan helpen om gewoon wat verschillende stijlen uit te proberen.

Je hebt hele sportieve sets of juist lingerie met kant. Push-up bh's worden gekocht als je op zoek bent naar een beetje extra volume en lift. Je creëert een voller decolleté. Tenslotte kun je korsetten nog overwegen als je je taille wilt accentueren. Wat kies jij?

Lees ook:  Werken in de mode industrie is meer dan alleen glamour

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings