Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

31/05/2022
1079
lichaams positiviteit

Het heeft lang genoeg geduurd, maar we bevinden ons tegenwoordig eindelijk in een tijd waarin het geaccepteerd wordt dat het maatje XS niet hetgeen is waar iedereen naar zou moeten streven. Elk lichaam is even mooi. Steeds vaker zie je merken voorbijkomen die reclame maken met plussize modellen. Een goed voorbeeld van deze merken is het lingeriemerk Hunkemöller. Wanneer zij een nieuwe collectie lanceren zie je foto’s voorbij komen van zowel slanke als volle vrouwen, die allemaal even prachtig zijn. Sommige personen hebben helaas nog altijd moeite met het accepteren en houden van hun eigen lichaam, mede door social media. Ben jij één van hen? Laat ons jou dan helpen en lees onderstaande tips over het krijgen van meer lichaams positiviteit.

Kijk kritisch naar afbeeldingen in de huidige media

Ondanks dat meerdere merken zich realistischer opstellen qua wat ze online posten, doen veel bedrijven en individuen dit nog niet. Veel afbeeldingen zijn gefotoshopt of zo aangepast, dat het model slanker lijkt. Vaak zie je ook dat de huid zo aangepast wordt dat het lijkt alsof het model helemaal geen imperfecties heeft. Om deze reden is het superbelangrijk om met een kritisch oog naar voorbijkomende afbeeldingen te kijken. Bijna nooit is iemand zo perfect en mooi als ze er op social media uitzien.

Richt je op dingen die je mooi vindt aan jezelf

Uit onderzoek is gebleken dat er nog veel vrouwen zijn die ontevreden zijn over hun lichaam. Het maakt hierbij niet uit of ze een voller of slanker lichaam hebben. Zodra jij gaat kijken naar de dingen die je wel mooi vindt aan jezelf, zul je zien dat de tevredenheid met der tijd toeneemt. Een goede manier om dit te oefenen is door voor de spiegel te gaan staan en op te noemen wat je mooi vindt aan jezelf. Op termijn zul je zien dat je op een andere manier naar jezelf gaat kijken.

Richt je op een bredere opvatting van “mooi”

Wat ook een belangrijk punt is om rekening mee te houden is jouw perceptie van “mooi zijn”. In plaats van naar het uiterlijk van je lichaam te kijken, moet je kijken naar wat jouw lichaam jou allemaal biedt. Voorbeelden hiervan zijn lopen, slapen, hulp bieden aan andere en liefhebben.

Zorg voor mensen om je heen die ook beschikken over lichaams positiviteit

Zolang jij mensen om je heen hebt die een negatieve invloed hebben op jouw lichaams positiviteit, zal jouw blik hierop niet veranderen. Het is belangrijk om jezelf te omringen met positieve mensen die niet snel een oordeel klaar hebben liggen. Het kan soms lastig zijn om mensen los te laten die dit wel doen, omdat je van hen houdt, maar op lange termijn zul je zien dat jij gelukkiger gaat zijn.

Lees ook:  Deze dingen willen vrouwen echt op Valentijnsdag

Kortom; meer tevreden zijn met je eigen lichaam begint bij jezelf en niet bij anderen. Hopelijk hebben bovenstaande tips jou geholpen met je reis naar dit doel. Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook of je een strak lichaam krijgt van yoga.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings