Bewuste BH’s: wat je moet weten over duurzame lingerie keuzes

04/03/2024
101
BH's

Lingerie trekken we elke ochtend aan en het is gewoon een onderdeel van ons leven. Met de hoeveelheid vrouwen in de wereld, is het natuurlijk belangrijk om bewuste keuzes te maken in ondergoed en BH's. Is je lingerie wel onder de juiste arbeidsomstandigheden gemaakt en van duurzaam materiaal? Gelukkig is hier steeds meer aandacht voor en wordt het voor jou met de dag duidelijker gemaakt. Je kunt natuurlijk niet zelf alle kledingfabrieken bezoeken. Lees verder zodat jij alle nodige informatie weet wanneer je weer eens gaat winkelen.

Steeds duidelijkere certificeringen

Certificeringen helpen jou om duurzame items te spotten in een zee van lingerie. Zo weet je dat je de juiste fabrikanten steunt, in plaats van indirect meedraagt aan niet duurzame praktijken. De belangrijkste certificeringen zijn de Global Organic Textile Standard (GOTS) en de Organic Content Standard (OCS). Je kunt ze bijvoorbeeld vinden op een Hema bh. Beide hanteren strenge eisen voor milieustandaarden, maar GOTS stelt net wat strengere eisen. Het verplicht namelijk 70% biologische natuurlijke vezels en tot 10% synthetische of gerecyclede vezels.

Certificeringen
Daarnaast zijn er ook certificeringen zoals Fair Trade Certified en OEKO-TEX Standard 100. Waar het Fair Trade logo je helpt beseffen dat het product onder de juiste werkomstandigheden is gemaakt, laat het OEKO-TEX Standard 100 je bewust worden welk beddengoed en kleding getest is op schadelijke stoffen.

Voordelen van biologisch katoen

Biologisch katoen staat bekend om de zachte textuur en om het gebrek aan schadelijke chemicaliën. Mocht je weleens eczeem hebben, is biologisch katoen de beste optie. Bij de productie van biologisch katoen worden pesticiden en kunstmest namelijk vermeden. Je favoriete string draag je direct tegen het meest gevoelige deel van ons lichaam. Dan is het alleen maar logisch om daarvoor de meest zachte stoffen te gebruiken.

Doordat er nog steeds vooruitgang te boeken is op het gebied van duurzame stoffen, kan bewuste lingerie en BH's soms nog wat duurder uitvallen. Dat komt vooral doordat biologisch katoen meestal op een kleinere schaal wordt verbouwd, door onafhankelijke boeren. Laten we dus met zijn allen gecertificeerde producten kopen, zodat de vraag ook meer wordt.

Duurzame BH's en lingerie

Een lange vriendschap voor jou en je BH

Natuurlijk is het begrijpelijk dat je het liefst zo weinig mogelijk betaalt voor nieuwe lingerie, maar het is belangrijk om ook de langetermijnvoordelen te overwegen. Hoewel bewuste BH’s aanvankelijk iets duurder kunnen lijken, kan dit op de lange termijn juist het tegenovergestelde zijn. Simpelweg doordat je langer met een product kunt doen. Daarnaast kan een investering in lingerie van kwaliteit zichzelf terug betalen in comfort, duurzaamheid en gezondheid. Dan heb je misschien iets meer uitgegeven dan je gewoonlijk zal doen, maar dan heb je ook minder irritaties.

Lees ook:  Beter georganiseerd door het leven met de Familie-agenda

Misschien heb je wel ervaring met synthetisch ondergoed. Dit ademt minder en zorgt ervoor dat het wat broeierig wordt daar beneden. Dit wil je natuurlijk niet meer en biologisch katoen is daarvoor de oplossing. Heel wat voordelen dus voor het kiezen van duurzame lingerie

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings