Water drinken om je huid te verbeteren

29/03/2023
1680
water drinken huid

Misschien heb je al vaker gehoord dat water drinken ontzettend belangrijk is voor je gezondheid. Doorgaans moet je namelijk zo’n 1,5 liter drinken voor de beste hydratatie. Een manier waaraan je kunt herkennen dat je voldoende drinkt, is aan je huid. Maar wat zie je door water drinken aan je huid en hoe zorg je sowieso voor een goed hydratatie? Lees hier precies hoe water drinken je huid kan verbeteren (en neem er vooral een glaasje water bij).

Water drinken geeft je huid een natuurlijke glans

Het is alvast goed om te beseffen dat je huid het belangrijkste orgaan is van je lichaam. Water drinken om je huid in takt te houden is daarom nog eens extra belangrijk. Je huid bestaat namelijk voor maar liefst zeventig procent uit water. In feite zie je dus vrij snel resultaat als je veel water drinkt, maar zul je het ook meteen merken als je niet voldoende hydrateert. Je huid kan namelijk snel droog worden en op de lange termijn kan je zelfs last krijgen van schilfers. Kun je witte lijntjes trekken met je nagels? Dat betekent eigenlijk dat je huid te droog is. Is je huid wel goed gehydrateerd? Dan is deze glanzend en soepel.

Goed tegen ontwikkeling van rimpels

Helaas, water drinken is goed voor je huid, maar het is geen garantie voor een rimpelloze huid op de lange termijn. Een goede vochtbalans is weliswaar goed voor je huid, maar het is de elastine die uiteindelijk echt zorgt voor de rekbaarheid. De hoeveelheid elastine neemt, je raadt het waarschijnlijk al, af wanneer je ouder wordt. Door je huid echter goed te verzorgen en voldoende water te drinken, kun je de zichtbaarheid van de rimpels wel verminderen. In feite maakt het niet uit hoe oud je bent, want bij een droge huid zie je oneffenheden eenmaal sneller dan bij een gehydrateerde huid.

Weg met afvalstoffen

Door water te drinken houd je je lichaam als het ware schoon. Drink je namelijk genoeg water en heb je een goede vochtbalans, dan kan je lichaam makkelijker afvalstoffen afvoeren via zweet en urine. Blijven er te veel afvalstoffen in je lichaam dan kun je je moe en ziek voelen. Je kunt dus wel de kosten van gas, water en licht berekenen en er op besparen,  maar een goed gehydrateerd lichaam gaat boven alles.

drinken water huid

Water bevat mineralen

De hamvraag is eigenlijk: waarom is water drinken goed voor je huid? Water lijkt op zich niet bijzonder, maar bevat toch belangrijke eigenschappen die een lichaam nodig heeft. Deze zorgen er namelijk voor dat je lichaam het water beter kan opnemen en vasthouden. Het belangrijkste mineraal bij deze is natrium. Dit mineraal zorgt dus onder andere voor een goede vochtbalans en regelt je bloeddruk. Dit zorgt er weer voor dat je spieren en zenuwcellen optimaal kunnen presteren. Tijdens een work-out of een hersenkrakende activiteit is het dus extra belangrijk om genoeg water te drinken.

Lees ook:  Onschuldige huidtumor: het kersenwratje (bloedblaartje)

Waaraan herken je een gezonde huid?

Wil je checken of je huid eigenlijk wel goed gehydrateerd is? Dat kun je aan een paar dingen zien. Ten eerste heeft je huid een egale kleur en heb je geel last van extreme roodheid of schilfers. Daarnaast voelt je huid soepel en zacht aan en zie je vaak een glans bij een goed gehydrateerde huid. Een gezonde huid is ook elastisch. Of dat bij jou het geval is, kun je makkelijk testen: neem een stukje huid (bijvoorbeeld op je arm) tussen je vingers en laat het los. Springt deze gewoon terug? Dan bevat de huid voldoende vocht. Wil je nog meer tips voor een mooie huid? Lees dan deze blog.

Ben je geïnteresseerd om meer blogs te lezen op Beautyweb? Lees dan eens: snel fit worden voor de zomer? Zo doe je dat! en Zo overleef jij een hete zomer.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings