I bro️w you: step-by-step make-up voor perfecte wenkbrauwen

28/05/2020
1473
wenkbrauwen

Sascha: “De huid bereid ik voor met een voedend serum waarna ik deze voorzie van een prepping spray. Dit is een ideale basis voor de make-up. Ik kies voor een foundation met een SPF-factor die de huid enigszins beschermt. Daar overheen breng ik een concealer aan met een roze ondertoon. Dit zorgt voor meer frisheid in de look. Met wat compact poeder werk ik het geheel af om extra dekking te bereiken. 

Gebruik een borsteltje voor de wenkbrauwen

Bij het stylen van de wenkbrauwen is het belangrijk dat je echt een wenkbrauwborsteltje gebruikt. En dat je de haartjes goed doorkamt wanneer je ze ingevuld of bijgetekend hebt. 

Om de wenkbrauwvorm te bepalen kan je rekening houden met enkele aanknopingspunten:  

  • Als je een penseel dwars langs de neusvleugels recht omhoog houdt tot aan de wenkbrauw, dan ontdek je automatisch het punt waar de aanzet moet zitten. 
  • De wenkbrauw mag vervolgens schuin omhoog lopen en het hoogste punt is net voorbij je pupil. 
  • Wanneer je het penseel langs je neusvleugels legt en schuin langs de buitenkant van het oog, zie je goed waar de brow moet eindigen. Als deze er voorbij komt, dan heeft dit een hangend, neerwaarts effect op de ogen. Let er dus goed op! 

De wenkbrauwen modelleer ik met een borsteltje en vul ik in met een wenkbrauwpotlood. Breng kleine streepjes aan, zodat het net lijkt of het natuurlijke haartjes zijn. Vervolgens voorkomt een primer dat de oogmake-up zich ophoopt in de fijne ooglijntjes. 

Op en onder de oogrand

Met een kohlpotlood zet ik op en onder de oogrand een streepje dat ik uitwerk met een dun kwastje. Daar overheen werk ik met een donkerpaarse oogschaduw. Dit is heel belangrijk, want zonder de oogschaduw zal de kohl al snel vervagen en uitlopen.
Op het bewegend ooglid en net onder de wenkbrauw breng ik een matte off white kleur aan om deze mooi naar voren te halen. 

Rouge en lippen

Ik kies voor een rouge met een roze ondertoon. Dit past goed bij een dagmake-up en oogt veel natuurlijker dan een rouge met een oranje ondertoon. Ga je voor een avond make-up, dan kan je wel een rouge gebruiken met een warme ondertoon. Op de lippen komt een kleur die mooi bij de rouge past. Zo houd je de make-up in balans. Sluit af met een fixeerspray en je bent klaar om te gaan!”

Step-by-step

Foto 1, wenkbrauwen

Ons model zonder make-up.

Meer artikelen lezen over wenkbrauwen? Lees dan eens: Powder brows mislukt, wat nu?

Lees ook:  Perfecte basis voor je make-up

De laatste tijd staan de wenkbrauwen volop in de schijnwerpers. We hebben dan ook heel veel verschillende producten om uit te kiezen voor het maken van de perfecte wenkbrauwen. Van poeders tot stiften. De keuze wordt bepaald door de gewenste stijl. Bij deze look, die gemaakt is door visagist Sascha Koninkx, is gekozen voor een vrij natuurlijke brow met een liftend effect.

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings