Makkelijk(er) zelf je make-up aanbrengen in 5 stappen

10/04/2021
1390

Afgelopen zomer was het ‘all about the nudes’! We zagen veel paletten voorbij komen waar deze kleuren in waren verwerkt om een prachtige look te creëren. De tinten lopen van lichtroze tot ruby red en alles daar tussenin. Ook goud en groen zagen we veel terug. Daar kun je je oogmake-up net even mee upgraden. Deze make-up is ook dit najaar prima zelf aan te brengen. Je hebt ongetwijfeld ook nog een en ander in je make-upvoorraad waarmee je deze prachtige look kunt creëren. Niet? De nieuwe make-upcollecties van dit najaar bevatten voldoende mogelijkheden om deze kleuren alsnog aan te schaffen.

Tip: check de kleur van je foundation

Als basis gebruikt visagist Sascha Koninkx een foundation met een zonbeschermingsfactor. “Dat is eigenlijk altijd wel een must. De huid moet natuurlijk goed beschermd worden tegen invloeden van buitenaf, en wat is er nu handiger dan wanneer dat al in je foundation is verwerkt? Kijk goed naar de kleur die je gebruikt. Want je zult misschien nog wel wat kleur hebben van afgelopen zomer. Controleer dus goed of je gebruikelijke foundation nog wel overeenkomt met je huidskleur.” 

De ogen: breng diepte aan in je oogschaduw

Dan zijn de ogen aan de beurt. Sascha: “Op het bewegend ooglid breng ik met een vochtig kwastje een gouden kleur oogschaduw aan. Op de arcadeboog komt een bronzen matte oogschaduw om wat meer diepte te creëren. Daarbij is de stand van de ogen bepalend. In dit geval breng ik wat diepte aan richting de neus om de ogen optisch meer naar elkaar te brengen. Diepte aanbrengen in je oogschaduw is echt belangrijk, dus maak gebruik van meerdere tinten. Dan krijg je een mooie opbouw van schaduwen. Breng lekker royaal mascara aan.”

Rouge, highlight en lippen

“De rouge komt in dezelfde kleur en heeft een prachtige mooie glans. Deze reflecteert mooi op de jukbeenderen. Wat highlighter over de neusbrug en lippen zorgt voor een zwoele look. Kies wel voor een goede tint die bij de huid past. Een te lichte of te donkere highlighter zie je echt op de huid liggen, en dat is niet de bedoeling. De lippen zet ik aan met een nude kleur die perfect past bij de rest van de make-up.”

Zelf je make-up aanbrengen, step-by-step

Stap 1

Kies voor een foundation die perfect bij je huid past (zie ook de tips in de tekst hierboven).

Stap 2

Met verschillende tinten oogschaduw breng je diepte aan.

Stap 3

De oogmake-up wordt afgewerkt met mascara en de wenkbrauwen worden geperfectioneerd. 

Stap 4

Rouge en highlight voor een accent op de jukbeenderen.

Stap 5

De lippen krijgen een passende nude kleur.

Zie hier het eindresultaat. We wensen je veel succes bij het zelf aanbrengen van jouw make-up! En eh….oefening baart kunst.

Met dank aan visagist Sascha Koninkx

Smaakt naar meer? Sascha geeft ook les aan DE Visagieschool.

Lees ook:  Beauty en skincare tips voor een stralende huid

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings