Pimp je make-up skills met een visagie-opleiding

04/06/2020
516
visagie-opleiding

Visagist Annechien Petiet staat aan het hoofd van de Make-up School van Mieke Petiet. De echte uitdaging in de visagie is volgens oprichter Mieke Petiet, het leren lezen van een gezicht. ‘Een gezicht vertelt wie je bent, het vertelt over verhoudingen en vormen. En de visagist brengt door geraffineerd gebruik van kleuren en materiaal kleine veranderingen aan: verlegt accenten, corrigeert, verfijnt en versterkt, en creëert voor ieder moment een ander gezicht dat toch een eigen gezicht is.’

Gevoel voor verhoudingen

Het allerbelangrijkste als je visagie wilt gaan doen, is om gevoel voor verhoudingen te ontwikkelen, stelt Annechien Petiet. “Van daaruit kun je de benodigde correcties toepassen. Alle technieken zijn belangrijk, als visagist moet je allround zijn. Denk aan Asian skin, dark skin, man, blanke huid en visagie voor de verschillende leeftijdsgroepen. 

Multi-inzetbaar

Visagisten zijn inzetbaar op meerdere fronten, zoals bij catwalkshows, fashionweeks en casting agencies, maar bijvoorbeeld ook in de zorg.” Denk aan Look Good Feel Better en andere organisaties die zich inzetten voor uiterlijke verzorging bij mensen met kanker. “De techniek die in Nederland het meest wordt toegepast is de Natural look. Nederlandse vrouwen willen liever niet dat de make-up te zichtbaar is.”

Internationaal erkend

DE Visagieschool is internationaal gecertificeerd door het VTCT, waardoor de diploma’s visagie, grime en hairstyling internationaal erkend zijn. De school heeft locaties in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen. Misschien word je wel net zo goed als Jolijn de Jong van DE Visagieschool en maak jij ook zonder blikken of blozen zo’n prachtige make-up.

Andere locaties

Waar sommige visagisten in de dop het geen probleem vinden om te reizen voor de opleiding van hun keuze, willen anderen liever een opleiding dicht bij huis. Woon je in Noord-Holland, dan zou je kunnen kiezen voor Art of Colors, ze hebben vestigingen in Hoorn en Amsterdam en bieden verschillende opleidingen op het gebied van visagie; van een Training basic make-up (heel handig om te ontdekken of de wereld van de visagie wel echt iets voor jou is), tot de Advanced class visagie en de Masterclass hairstyling. 

Wil je graag in het Oosten of Noorden van het land een visagie-opleiding volgen? Dan is Facefacts Academy misschien wel een goede keuze. Zij hebben namelijk locaties in Heerenveen en Arnhem. Je kent Facefacts van de step-by-steps op onze site, bijvoorbeeld de Quick updo Sparkly Glitter en All Natural.

Waarom ook haarstyling?

Een veelgehoorde vraag is waarom het handig is om naast of na de opleiding tot visagist ook een workshop of opleiding haarstyling te doen. Het antwoord is iets minder glamoureus dan je zou vermoeden… oud Hollandsche zuunigheid. Sta je eenmaal in het geheugen van opdrachtgevers, dan wordt je als visagist ook vaak gevraagd om ‘het haar er ook even bij te doen’. Klinkt niet prettig, maar het is de harde realiteit. Ben je dus van plan om door te stomen als professionele visagist, dan is het bijzonder handig om ook de verstand te hebben van haar.

Haarstyling en visagie

Iemand die over bovenstaande kan meepraten is Juliëtte den Ouden, meervoudig winnaar van Coiffure Awards en eigenaar van JDO Academy. Is zij haarstylist? Is zij topvisagist? Iets met de kip en het ei. Juliette den Ouden begon als haarstylist in de kapsalon en assisteerde een visagist bij de Essential Looks show van Schwarzkopf Professional. Zo kwam ze tot de ontdekking dat ze het kappersvak wilde uitbreiden met visagie. 

Lees ook:  Een warme make-up step-by-step: Golden winter

Juliette: “Ik had een aantal visagieworkshops gedaan en wilde mij specialiseren. Ik ben toen begonnen aan de opleiding bij Mieke Petiet. Na deze afgerond te hebben werd ik geselecteerd voor de masterclass en ook deze heb ik succesvol afgesloten. Als eindopdracht moest je meedoen aan een wedstrijd en toen ik hier in 2006 aan meedeed, werd ik Nederlands kampioen in de categorie Catwalk. Hierna ging ik aan de slag als visagist naast mijn werkzaamheden in de salon.” And the rest is history….nou niet helemaal natuurlijk, want inmiddels is Juliëtte eigenaar van haar eigen opleidingsinstituut JDO Academy. en wat je daar leert? Nou, alles over haar en make-up natuurlijk.

Waar beginnen?

Uiteraard is onze opsomming verre van compleet. Zoveel mensen, zoveel opleidingen lijkt het haast wel, helemaal als het om visagie-opleidingen gaat. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Ga dan eerst eens langs bij de open dagen van de verschillende opleidingen, of vraag online wat informatie op, dat is nog laagdrempeliger. Op die manier krijg je in ieder geval vast een gevoel bij een opleiding, dan kun je daarna voor jezelf beslissen welke opleiding jouw tijd en geld verdient.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings