Een ontspannen verhuizing

05/08/2022
808
Ontspannen verhuizing

Iedereen weet dat de verhuisdag een stressvolle dag kan zijn. Het kán, dit hoeft dus niet zo te zijn. Wanneer je goed voorbereid deze dag benaderd kan iedereen een ontspannen verhuizing ervaren. Met onderstaande tips vertellen wij je hoe dit gerealiseerd kan worden.

Nieuwe en bestaande meubels

Het uitzoeken van nieuwe meubels is een van de leukere dingen van het verhuisproject. Dit doe je meestal ruim van tevoren, of je het nou in een meubelzaak doet of online. Zorg ervoor dat wanneer je de meubels besteld, je al een nieuw woonadres hebt. Zo kun je de meubels laten bezorgen op je nieuwe adres en voorkom je dubbel werk.

Wanneer je gaat samenwonen bepaal dan goed van tevoren onderling welke meubels jullie willen meenemen naar je nieuwe huis. De kans is groot dat je allebei een complete inrichting hebt. Overleg wie de bank meeneemt en wie de eetkamertafel, zo voorkom je ook dubbel werk. Dit kan ook ruim voor de verhuisdag gepland worden. Wil jij nu nieuwe meubels en decoratie kopen? Klik dan hier voor onze blog over het veranderen van een huis, in een thuis.

Inpakken

Het inpakken van je spullen is een tijdrovende klus. Voorkom veel stress door op tijd te beginnen. Schaf allereerst stevige verhuisdozen aan, je wilt natuurlijk niet dat de spullen midden op straat uit de doos vallen. Zorg dat je ook altijd één aparte doos inpakt voor de eerste avond en eerste ochtend. Hier zitten dingen in als toiletspullen, avondeten en ontbijt. Houd deze doos apart, zodat deze niet tussen de andere dozen verloren gaat.

Labelen is ook een belangrijk aspect bij het inpakken. Zo creëer je overzicht en weet je waar wat inzit. Een goede tip is om van tevoren de kamers van je nieuwe huis ook te labelen met bijvoorbeeld een cijfer. Schrijf dit cijfer ook op de inpakdoos, zodat iedereen weet in welke kamer de inpakdoos hoort te komen.

Kleding verplaatsen

Je kleding wil je natuurlijk in goede staat, zonder kreukels vervoeren. Het is vervelend om na de verhuisdag je vies geworden kleding opnieuw te moeten wassen en strijken. Laat kleding die je aan hangers hebt ook hieraan hangen, je kunt ze beschermen door er een plastic zak overheen te doen.

Nadat je de kleding kast in je nieuwe huis in elkaar hebt gezet, kun je de kleding weer makkelijk terughangen. Het oprollen van overige kleding en handdoeken is een goede manier om ruimte te besparen. Verpak dekens, dekbedden en kussens in vacuümzakken om nog meer ruimte te over te houden. Zorg ook dat je makkelijke schoenen draagt op de dag van verhuizing. Als deze vies worden, kun je ze met deze tips schoonmaken.

Lees ook:  Lavendel om nòg lekkerder en ontspannen te slapen

Maak goede afspraken

Bespreek duidelijk en ruim van tevoren je strategie met je verhuisteam. Zo is iedereen op de hoogte wat er moet gebeuren op de verhuisdag zelf. Zorg ook voor goede vervoersmiddelen. Wanneer je naar Maastricht verhuist en je hebt veel spullen, is het handig om een verhuisbus te huren in Maastricht.

Spreek ook af dat je, als alles is uitgeladen, je ook meteen begint met het uitpakken van dozen en in elkaar schroeven van meubels. Van uitstel komt immers afstel.
Trakteer je verhuisteam op het eind van de dag op een welverdiend etentje of borrel, zij hebben uiteindelijk meegeholpen aan een ontspannen verhuizing.

Zoek je verder naar manieren om te ontspannen in je dagelijkse leven? Kijk dan zeker hier!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke mode bestellen vrouwen het meest online?

Dit betekent het symbool op jouw beautyproducten

Hoe verzorg je de huid rond je ogen?

Bordspellen en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings