Hoe jij je sneakers schoon kunt houden!

10/05/2022
893
sneakers schoon houden

Schoenen zijn de kers op de taart van je outfit. Ze zeggen dat je kunt zien aan iemand zijn schoenen hoe diegene is, dus mooie schone schoenen zijn dus wel heel belangrijk! Het gevoel van het kopen van nieuwe schoenen is dan ook heerlijk, omdat je dan nieuwe pareltjes hebt om te showen. Witte schoenen zijn tegenwoordig erg populair, omdat ze op elke outfit gedragen kunnen worden. Alleen met witte schoenen heb je het probleem dat ze best snel vies worden. Dit wil je natuurlijk voorkomen en wij helpen je daar graag mee!

Nieuwe sneakers? 3 tips voor sneakers schoon te houden

Heb je net nieuwe sneakers gekocht? Voorkom dan dat de vies worden. Beter voorkomen dan verhelpen zeggen ze wel. Hieronder staan 3 tips hoe jij je (witte, nieuwe) schoenen schoon kunt houden.

Vuilafstotende spray

Meteen nadat je ze gekocht hebt is het belangrijk dat je ze meteen sprayt met een water- en vuilafstotende spray. Zo’n spray zorgt ervoor dat de schoenen een soort beschermlaagje krijgen. Hanteer dan ook de 30-30-30 regel toe. Spray de schoenen op een afstand van 30 centimeter, laat ze vervolgens 30 minuten lang intrekken en herhaal dit proces elke 30 dagen. Deze spray krijg je bij bijna elke schoenenwinkel zoals Van Haren of Durlinger.

Verwijder vuil meteen!

Als er toch vuil op de schoenen komt is het belangrijk dat je dit meteen verwijderd zodat je kunt voorkomen dat het vuil in de schoen trekt en je het er met moeite uit krijgt. Dit is vooral belangrijk wanneer je sneakers een stof materiaal hebben.

Hou je sneakers uit de zon

Witte sneakers kun je het beste uit de zon houden. Dit betekent echter niet dat je er niet mee in de zomer kunt lopen, maar het gaat er vooral om wanneer je ze juist niet draagt. Als je de sneakers goed opbergt op een plek waar geen zonlicht komt zullen ze niet geel gaan verkleuren.

Sneakers al vies? 3 tips om ze schoon te maken

Heb je sneakers die al vies zijn? Gooi ze niet weg! Sneakers zijn meestal nog best redelijk goed schoon te maken, hier zijn 3 tips voor het schoonmaken van je sneakers.

Groene zeep

Een mix van lauw water en wat groenafwasmiddel (of ossengalzeep) doet wonderen. Breng met een zachte borstel het mengsel aan op de schoenen en maak roterende bewegingen tot dat het vuil weg is. Verwijder het schuim en laat de sneakers drogen uit de zon.

Tandpasta

De zolen van schoenen zijn gek genoeg goed schoon te maken met tandpasta. Gebruik een oude tandenborstel (of nieuw gekochte tandenborstel speciaal voor het schoonmaken) met wat tandpasta en breng dit aan op de zool of eventuele andere vieze plekken (niet voor stof materiaal). Verwijder het schuim met een vochtige doek en laat deze weer drogen.

Sneaker Cleaner

Lukt het niet om je eigen schoenen schoon te maken? Dan kun je altijd nog een sneaker cleaner proberen. Een sneaker cleaner maakt voor jou je schoenen weer zo goed als nieuw (als dit mogelijk is). Sneaker cleaners bieden vaak ook nog een reparatie service aan, mochten je schoenen al wat schade opgelopen hebben.

Lees ook:  De must-have items voor de komende zomer

Hopelijk kun jij met deze tips je schoenen lekker schoon houden of maken!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings