Nederlandse Haarstichting en Treatwell werken samen: ‘Doneer je Haar’

24/09/2020
1074
doneer haar

In Nederland krijgt een op de zeven vrouwen de diagnose borstkanker. Een van de meest zichtbare gevolgen van de ziekte, is haaruitval vanwege chemotherapie. Haarwerken  kunnen helpen om een stuk normaliteit terug te geven aan het uiterlijk van deze vrouwen tijdens de ziekte. Haarwerken zijn kostbaar en kosten gemiddeld tussen de 400 en 4.000 euro en zijn dus niet voor iedereen weggelegd.

Haarwerk ontvangen

De Nederlandse Haarstichting maakt het voor vrouwen met minder financiële middelen mogelijk om een haarwerk te ontvangen. Echter zijn er zo’n zes tot acht donaties voor een haarwerk nodig. Momenteel worden er jaarlijks zo’n 1.000 mensen geholpen. “We merken door de corona crisis dat meer mensen geen geld hebben en dat wij daardoor meer aanvragen krijgen. We helpen ook mensen in het buitenland, en daar is de toename ook behoorlijk.” Edwin van Wooning, founder van De Nederlandse Haarstichting

Hoe doneer je haar via Treatwell? 

Er is 30 cm haar nodig voor een pruik. Met het Doneer je Haar initiatief, maakt Treatwell het makkelijk om een haardonatie te boeken via de app of online. In de salon staan professionals klaar om advies en informatie te geven. Haar in elke kleur en elke structuur kan gedoneerd worden. Vind een overzicht van de deelnemende salons via Treatwell.nl

"Met Doneer je Haar willen we de klanten in onze partnersalons ervan bewust maken hoe eenvoudig en toch levensveranderend zo'n haardonatie kan zijn", aldus Joanna Christie, Brand Director van Treatwell. “Een nieuw kapsel brengt vaak een geheel nieuwe manier van leven met zich mee. We willen dit ook geven aan de zieke vrouwen en ze helpen met een gedoneerde pruik om een ​​geheel nieuwe manier van leven en zelfvertrouwen te ontwikkelen.”

Haar opsturen

Na afloop van de behandeling wordt aan klant gevraagd het haar op te sturen naar de Nederlandse Haarstichting, die de donaties verwerkt tot haarwerken. Met het delen van hun nieuwe coupe op social media onder de hashtag #doneerjehaar en een berichtje aan Treatwell via Instagram, ontvangen de donateurs een voucher van tien euro van Treatwell om de verzendkosten van de donatie te vergoeden.

Verwar de Nederlandse Haarstichting trouwens niet met stichting Haarwensen, zij werken met haardonaties van kinderen, voor kinderen.

Lees ook:  Krullend haar, wat moet je er mee?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings