Hoe zorg je ervoor dat je er goed uitziet op een beeldscherm?

19/09/2022
499
goed uitzien op beeldscherm

De coronaperiode heeft ervoor gezorgd dat videobellen steeds normaler wordt. In de coronatijd was het onmogelijk om mensen fysiek te treffen. Ook was het niet mogelijk om free publicity te ontvangen, omdat er geen events konden doorgaan. Daardoor werd het videobellen steeds populairder. Van een videogesprek met opa en oma tot een call met de baas. In het echte leven kan de outfit nog jouw uitstraling bepalen, maar bij een videocall is meestal alleen je gezicht zichtbaar. Hoe zorg je er dan toch voor dat je er goed uitziet op het beeldscherm? In deze blog lees je de 5 beste tips om er zelfs op het beeldscherm prachtig uit te zien!   

Zet de camera in de juiste positie

Een verkeerd camerastandpunt is een veelgemaakte fout bij een videogesprek. Bij een videogesprek ben je helemaal afhankelijk van het camerastandpunt. Het belangrijkste is om de ideale hoek te vinden. Veel mensen filmen vanuit het “kikkerperspectief”. Bij het kikkerperspectief is het camerastandpunt lager dan je gezicht. Door deze hoek lijkt jouw kin en rest van je gezicht veel dikker dan in het echt. Bovendien kun je vanuit dit perspectief makkelijker rimpels spotten. Daarom raden wij niet aan om vanuit dit perspectief te filmen. Het beste is als de camera net iets boven ooghoogte staat. Heb je een videogesprek via de laptop? Probeer dan de camera iets te verhogen door boeken te plaatsen onder de laptop.

Zorg voor de juiste lichtinval

Lichtaanval is zeer belangrijk bij een videogesprek. Lichtinval kan verschillende gevolgen hebben. Wanneer de zon of een andere lichtbron vanuit jouw rug schijnt, wordt je gezicht donkerder op het scherm. Als het licht via de zijkant schijnt, dan ontstaan er schaduwen en lijnen op jouw gezicht. Ook wil je dat er niet teveel licht in jouw gezicht schijnt. Wanneer er teveel licht in jouw gezicht schijnt, dan lijk je op beeld veel witter dan in het echt. Het beste is om de zon of een andere lichtbron in jouw gezicht te laten schijnen. Het is dan wel belangrijk om er op te letten dat het licht niet te fel is.

Kijk recht in de camera

Mensen vinden het fijn als ze worden aangekeken tijdens een gesprek. Bij een videocall gaat dit alleen net even anders. Veel mensen zijn geneigd om naar het beeldscherm te kijken. Wanneer je naar het beeldscherm kijkt, staan jouw ogen naar beneden. Op deze manier is het effect van iemand aankijken helemaal weg. Om een goede indruk achter te laten, kun je het beste recht in de camera kijken.

videocall

Draag een nette top

Op de camera is alleen het bovenstuk van jou te zien. Het is daarom belangrijk om er van de bovenkant zo verzorgd mogelijk uit te zien. Zo kun je bijvoorbeeld een nette blouse of een mooi shirt dragen. Wat je aan de onderkant draagt, maakt in principe niet uit. Als jij die heerlijke zittende trainingsbroek draagt, zal niemand het merken. Je kunt ook je look wat meer stylen met sieraden. Dankzij dat ene leuke kettinkje in combinatie met die prachtige oorbellen zul je net wat meer opvallen. Tips voor het dragen van oorbellen lees je hier!

Lees ook:  Wallen onder je ogen behandelen

Een opgeruimde achtergrond

Ook de achtergrond is erg bepalend tijdens een videocall. De achtergrond kan namelijk veel zeggen over iemand. Je wilt tenslotte niet op de camera staan met veel rommel in je kamer. Zorg daarom voor zo min mogelijk afleiding op de achtergrond, het draait tenslotte om jou! Het is ook handig om eerst even te kijken wat er op de achtergrond allemaal te zien is. Het kan namelijk zijn dat er voorwerpen op de achtergrond liggen die je liever niet in beeld wilt hebben.

goed uitzien op beeldscherm

Met bovenstaande tips sta jij vast en zeker goed op beeld. Vergeet niet jezelf te blijven en te lachen! Dat is tenslotte het allerbelangrijkste. Wil je nog wat tips om binnen een paar makkelijke stappen make-up aan te brengen voor je videogesprek? Klik dan hier.  

Vind je het lastig om een leuke outfit te creeren? Doe dan inspiratie op bij de modetrends van dit jaar!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings