How to: je make-up in de auto doen

22/04/2024
101
make-up in de auto

Voor veel mensen is het extra half uurtje opstaan om de make-up te doen echt een must. Toch is het een half uurtje wat je ook nog even lekker in bed had kunnen liggen, of nog een extra kopje koffie had kunnen pakken. Als je toch tiptop verzorgd de deur uit wilt, maar hier niet eerder voor wilt opstaan, is je make-up doen in de auto dé oplossing voor jou. In deze blog lees je alle praktische tips en trucs die je make-up routine in de auto snel én veilig maakt.

Goede voorbereiding is het halve werk

Als je van plan bent je make-up in de ochtend in de auto te doen in plaats van voor je salontafel, raden we het aan om de avond van tevoren al je nodige producten uit te zoeken en in een toilettasje te doen. Ook is het belangrijk om voor producten te kiezen die makkelijk zijn aan te brengen. Het is natuurlijk niet realistisch en ook niet veilig om een winged eyeliner aan te brengen of complete somkey eye make-uplook te creëren. Een liquid eyeshadow is in deze situatie handiger. Neem daarnaast in plaats van een dikke foundation een tinted cc- of bb-cream. Dit kun je namelijk makkelijker met de hand uitsmeren als je in de file staat. Als je tóch voor een foundation wilt gaan, raden we je aan om een stick foundation te gebruiken. Deze kun je makkelijker aanbrengen dan die in een potje. Zo voorkom je ook nog eens dat je de foundation knoeit op die nieuwe witte blouse die je vanmorgen hebt aangetrokken.

Als je in de ochtend graag zo weinig mogelijk aan je verzorging doet, is het een tip om je wenkbrauwen en wimpers in een professionele salon te laten verzorgen. Een browlamination of lashlift kan een goede tijdsbesparende oplossing voor je zijn. Lees hier of een wimperlifting voor jou geschikt is.

Make-up bag

Neem een spiegeltje mee

Als je in die wekelijkse ellenlange file staat waar maar geen einde aan lijkt te komen, of als je op de sleepdienst in Helmond moet wachten, is het wel zo fijn als je zorgeloos je make-up kunt aanbrengen. De spiegel die in je zonneklep zit, kun je moeilijk buigen en verplaatsen. Ook is dit spiegeltje vaak net iets te klein om bijvoorbeeld je mascara goed aan te kunnen brengen. Een klein handspiegeltje is daarom ideaal en kun je makkelijk in je gewenste hoogte gebruiken. Dit geeft net wat meer flexibiliteit.

Werk je in de zorg en ben je benieuwd naar hoe je dit werk en make-up kunt combineren? Lees het hier!

Stap voor stap

Je auto make-up routine ziet er meestal anders uit dan je standaard make-up routine. De volgorde kan anders zijn en je gebruikt misschien je minder favoriete producten, maar die wel handiger zijn voor onderweg. Een dagcrème is een goede basis voor alles. Vervolgens kun je eventueel een primer aanbrengen om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten. Daarna kun je je wallen en andere oneffenheden wegwerken met een concealer. Zorg hierbij wel dat je volledig stilstaat zodat je niet het risico loopt op een concealer kwast in je oog. Vervolgens kun je je wenkbrauwen even in model brengen met een spoolie, wenkbrauwborsteltje of wenkbrauwgel. Een oogschaduw stick of liquid oogschaduw zorgt ervoor dat je makkelijk een finishing touch kunt aanbrengen aan je make-uplook.

Lees ook:  Quick updo Sparkly Glitter; snel een schitterende make-up

Ook mascara is een stap die je écht alleen moet doen als je volledig stilstaat. Een mascaraborstel in je oog is namelijk ook niet zo prettig. Een lippenbalsem of lippenstift is daarentegen wel makkelijker aan te brengen tijdens het rijden. Dit is ook niet verboden, zolang je hiermee andere verkeersdeelnemers niet hindert of in gevaar brengt.

Veiligheid voorop

Belangrijk om te benadrukken is dat we het nooit aanraden om tijdens het rijden je make-up te doen. Zo breng je namelijk niet alleen jezelf, maar ook het medeverkeer in gevaar. Parkeer daarom je auto op een parkeerplaats of doe je make-up enkel als je in een stilstaande file staat. Daarnaast kun je ook gebruik maken van stilstaande momenten tijdens je route. Als je bijvoorbeeld voor een lange treinovergang moet wachten of je moet voor je werk met de veerboot naar een van de Waddeneilanden, kun je even snel je make-up aanbrengen.

Hoe dan ook is veiligheid het belangrijkste in dit hele proces. Als je van jezelf weet dat je snel bent afgeleid of autorijden en make-uppen niet kunt combineren, raden we je aan om gewoon dat half uurtje eerder op te staan. Zo ga je zonder stress de deur uit en kun jij je rustig en op je eigen tempo klaarmaken voor de dag.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings