Het stereotype doorbroken: Joggingbroeken zijn niet alleen bedoeld om in te loungen. 

04/05/2023
769
Joggingsbroeken

In de wereld van vandaag is mode geëvolueerd van de traditionele stijlen en beperkingen uit het verleden. Eén van de kledingstukken die de afgelopen jaren enorm populair is geworden bij vrouwen zijn de joggingbroeken. 

Voorheen vaak gezien als loungewear. Joggingbroeken hebben een lange weg afgelegd van alleen maar in huis gedragen worden. Tegenwoordig dragen vrouwen losse comfortabele broeken voor verschillende gelegenheden, waaronder boodschappen doen, sporten en zelfs naar het werk gaan. Dit artikel gaat in op de redenen waarom joggingbroeken voor dames niet langer beperkt blijven tot alleen maar loungen. 

Joggingsbroeken 10DAYS

Een jogger op de werkvloer, kan dat? 

Het is geen geheim dat werkkleding de laatste jaren is veranderd. Waar voorheen een formeel kostuum of smart dressed de norm was, is er nu meer ruimte voor casual kleding op de werkvloer. Een trend die we steeds vaker zien is de joggingbroek als werkkleding. Natuurlijk is er een groot verschil tussen sportswear en een mooie broek. 

De mode-industrie heeft een rol gespeeld bij het opnemen van comfortabele broeken in professionele kleding. Denk bijvoorbeeld aan de joggingbroeken voor dames van 10DAYS. Steeds meer ontwerpers en merken bieden comfy broeken aan die speciaal zijn ontworpen om gedragen te worden als werkkleding of voor een avondje uit. Hierdoor wordt de drempel om een joggingbroek naar het werk te dragen lager, omdat het als een geaccepteerde en modieuze keuze wordt beschouwd. 

Jogger op de werkvloer

Hoe joggingbroeken een fashion statement zijn geworden? 

Joggingbroeken hebben de afgelopen jaren een transformatie ondergaan, van alleen casual kleding naar een fashion statement. Het is niet langer alleen een kledingstuk om in te sporten of om thuis te dragen, maar het is nu een belangrijk onderdeel van de mode-industrie geworden. 

Het begon allemaal in de jaren '80 toen de hip-hop cultuur opkwam. Joggingbroeken werden een belangrijk onderdeel van deze subcultuur, waarbij ze werden gecombineerd met oversized T-shirts en sneakers. Dit was het begin van de populariteit van joggingbroeken als casual kleding. 

In de jaren 90 werden joggingbroeken nog populairder, vooral onder jongeren. Veel tieners droegen ze naar school, terwijl ook celebs zoals Britney Spears en Justin Timberlake ze droegen op de rode loper.

In de afgelopen jaren is de populariteit van joggingbroeken als fashion statement alleen maar gegroeid. Merken als Adidas en Nike hebben hun collecties uitgebreid met joggingbroeken die zijn ontworpen om gedragen te worden als onderdeel van een modieuze outfit. Celebs zoals Kendall Jenner en Gigi Hadid worden regelmatig gespot in joggingbroeken op straat en tijdens fotoshoots. 

Tot slot spelen ook social media platforms zoals Instagram een belangrijke rol in het populariseren van joggingbroeken als fashion statement. Zowel internationale als Nederlandse Influencers plaatsen regelmatig foto's van zichzelf in joggingbroeken met inspirerende captions, al dan niet gesponsord of spontaan, waardoor het dragen van joggingbroeken als onderdeel van een modieuze outfit voor iedere gelegenheid steeds normaler wordt. 

Lees ook:  Waarom een diepe connectie belangrijk is

Hoe joggingbroeken flatterend kunnen zijn voor verschillende figuren? 

Joggingbroek groen

Voor dames met een slank figuur kunnen joggingbroeken een gevoel van volume creëren. Kies bijvoorbeeld voor een joggingbroek met zakken of ruches aan de zijkant om extra volume te creëren. Daarnaast kunnen cropped joggingbroeken de aandacht vestigen op de enkels, waardoor de benen van de drager langer lijken. Combineer de joggingbroek met een strakke top om juist het slanke figuur te benadrukken. 

Voor dames met een voller figuur kan een joggingbroek ook flatterend zijn. Kies voor een joggingbroek met een hoge taille om de taille te accentueren en de buik te verbergen. Ga ook voor een joggingbroek met een rechte of wijde pijp om een balans te creëren met de rest van het lichaam. Vermijd joggingbroeken met te veel details, zoals zakken of ruches, omdat deze extra volume toevoegen. 

Tot slot is het belangrijk om de juiste maat joggingbroek te kiezen. Een broek die te strak zit kan onflatteus zijn en de nadruk leggen op probleemgebieden. Een joggingbroek die te los zit kan ook onflatteus zijn en het lichaamsvorm verbergen. Kies dus voor een broek die goed past en comfortabel zit. 

Conclusie 

Joggers voor vrouwen zijn geëvolueerd van het zijn van loungewear tot een populaire keuze voor verschillende gelegenheden. 

Het comfort en de veelzijdigheid van comfy broeken hebben ervoor gezorgd dat ze een basiskledingstuk zijn geworden in de garderobe van veel vrouwen. De verscheidenheid aan stijlen en ontwerpen heeft er ook voor gezorgd dat joggingbroeken een model verklaring zijn geworden. Het stereotype dat joggingbroeken alleen voor ontspanning zijn is doorbroken, vrouwen kunnen nu genieten van het comfort van deze broeken terwijl ze er meer dan stijlvol uitzien. Ontdek de fantastische collectie van 10DAYS en geef je garderobe een leuke toevoeging.

Vond je deze blog leuk om te lezen? Lees dan ook snel fit worden voor de zomer? Zo doe je dat!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings