Kleding trends door de jaren heen

04/09/2022
712
fashion trends

Mode is een tijdloos begrip maar wordt toch gedefinieerd door een periode in de tijd. Soms komen modes uit bepaalde jaren terug en soms raken ze verloren in het verleden. Vandaag nemen wij een trip down memory lane door de iconische stijlen uit de jaren ’80, ’90, ’00-’10 en de stijl van nu uit te lichten!

1980, het decennium van meer is meer

Iedereen kent het gezegde ‘less is more’, de 80’s daarentegen had hier maling aan. Felle kleuren, schoudervullingen en beenwarmers schreeuwen 1980. Van de foute fitness video’s tot de optredens van Boyband A-Ha, de felle kleuren bleven terugkomen.

Maar niet alleen de pop kant van de 80’s deed aan felle kleuren, de punks waren ook van de partij! Gekleurde hanenkammen gecombineerd met leren jasjes waar spijkers op zaten, het was een verworven smaak.

1990, baggy kleren en sieraden

We zagen in de 90’s dat broeken met wijde pijpen en leuke sieraden de fashion scene domineerde, en die trend kwam in 2016 weer helemaal terug. Naarmate we verder in de jaren 90 kwamen, kwam de minimalistische kleding stijl op de voorgrond te staan. We zijn van ‘meer is meer’ in de 80’s gegaan naar ‘less is more’ in de 90’s. Stijlen zoals casual chic, die doorzette tot in het nieuwe millennium, brachten de minimalistische aanpak tot leven.

Naast deze trends was er ook nog de spijkerstof trend. De leren jasjes van de punks werden vervangen werden door spijkerstof en overalls werden overal gedragen.

2000 tot 2010, van frosted tips tot de emo scene

Dit was een wilde periode waar alle wetten van mode uit het raam gegooid werden. De punks begonnen zich langzaam af te splitsen van de hardrock scene en de emo scene, met alle mode consequenties van dien. De wijde pijpen jeans van de 90’s werden een beetje ingekort en haren werden (deels) geblondeerd. Ook vond de choker zijn weg weer terug na een trend te zijn geweest in 1920.

Iedereen was helemaal gek op denim. Denim, denim en denim. Waar in de 90’s de jasjes en overalls alleen van spijkerstof waren, sloeg dit in Y2K door op élk kledingstuk.

2022, deels terug naar de 80’s en 90’s

Felle kleuren en loszittende kleren zijn weer helemaal terug. Comfortabel en stijlvol zijn twee sleutelwoorden van de zomermode van 2022. Een kledingstuk wat de trends comfortabel en stijlvol van 2022 perfect beschrijft is de Quotrell broek, met deze felle kleuren trek je meteen iedereens aandacht!

Ook zijn dit jaar de geplooide rokken, of plooi in het algemeen, super trendy. Een plooirok kan bijna op alles gedragen worden, je zit dus altijd goed. Uiteindelijk draait het dit jaar om opvallen. Dus draag felle kleuren en geef iedereens ogen de kost met jouw prachtige outfits!

Lees ook:  Het stereotype doorbroken: Joggingbroeken zijn niet alleen bedoeld om in te loungen. 

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings