Goed voornemen? Blije jij!

07/01/2020
1072

Omdat je wat ons betreft iedere dag wel met een goed voornemen kunt starten, zetten we er hierbij een paar op een rij voor je. Makkelijk hè?

Duurzamer leven

Een beter milieu begint bij jezelf en daar hoef je echt niet gelijk je hele kledingkast voor om te gooien en op geitenwollen sokken te gaan lopen. Kleine stapjes kunnen al een impact hebben. Wist je bijvoorbeeld dat het kopen van nieuwe spullen een hele grote negatieve impact heeft op het milieu? En waarom zou je, als er al genoeg spullen op de wereld zijn? Daarom geven we je hierbij een overzicht van de leukste kringloopwinkels om lekker te struinen. Iets waar wij altijd heel blij van worden.

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen of juist niet doen, als je duurzamer wilt leven. We zetten ze graag voor je op een rij.

Minder drinken

Oef, niets zo lekker als een avond in de kroeg (vinden wij tenminste). Gezellig met vrienden, drankje, hapje, het kan niet op. Of een lekker etentje in een restaurant of thuis, drankje d’r bij, het gaat automatisch. Maar uit recent onderzoek is gebleken dat alcohol slecht voor je is (eh ja, dat vermoeden hadden we natuurlijk al), zelfs dat ene glaasje

Hebben we daar tips voor? Mwoa, tsja, het blijft een dingetje. Maar drink jij om te ontspannen? Dan hebben we nog wel een paar tips voor je, daar heb je namelijk helemaal geen alcohol voor nodig (en zonder alcohol, is de kater ook een stuk minder). Er zijn ook andere manieren om te ontspannen, van yoga, tot ademhalingsoefeningen voor een betere nachtrust, tot zelfmassage, wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Gezonder eten?

Neem jij je voor om gezonder te eten? Dat is een goed voornemen waar je iedere dag mee kunt beginnen. Je lijf zal je dankbaar zijn. Maar waar moet je beginnen en waarom zou je eigenlijk gezonder gaan eten? Wij denken met je mee, en Anita Mulderij ook. Zo schreef zij een artikel over ‘clean eating’.Pompoensoep

En wist je dat een gezonde lifestyle - met een beetje hulp - is aan te leren? Zin om alvast aan de slag te gaan met een lekker, verwarmend en ook nog eens heel gezond recept? Hebben we voor je!

Lekkerder in je vel?

Misschien zit je niet zo lekker in je vel. Dat kan. Van de meeste mensen wordt ook nogal wat gevraagd (we feel you!). Zelf vinden we het ook best lastig om werk te combineren met een privéleven en er dan ook nog een beetje leuk uitzien en je lekker voelen, pfff….alleen al bij het lezen van deze zin kan de moed je in de schoenen zakken. Ons advies? Boek een date met jezelf. Plan een dagdeel per week (twee uurtjes kan ook) voor jezelf in en doe waar je zelf zin in hebt, lees dat boek, ga naar yoga, maak die wandeling! Boek die tijd vrij in je (gezins)agenda en houd het vrij. En verder? Probeer vooral te blijven bewegen. Zó lastig, maar zó belangrijk. Goed voornemen? Blije jij!Maar weet je, je hoeft je lijf echt niet perse naar de yogastudio of sportschool te slepen, thuis kun je ook al een hoop doen, oefeningen voor je bovenarmen en schouders bijvoorbeeld, of voor je heupen en je handen.

Tot slot, zorg ervoor dat je je magnesiuminname op peil houdt. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium. Terwijl dit mineraal belangrijk is voor vierhonderd (!) chemische reacties in het lichaam. Zo is het een onmisbare voedingsstof in de hersenen, het zenuwstelsel en de spieren, waaronder de hartspier.

Amandelen, bron van magnesium

De oplossing? Makkelijk zat, goede voedingsbronnen van magnesium zijn noten, pinda’s, zaden, bonen, cacao, bananen, (donker)groene bladgroenten en avocado. Ook granen, zoals gierst en tarwe, leveren magnesium. Kampioen magnesium is echter de amandel: 100 gram amandelen levert 270 mg magnesium. Niet verkeerd toch? En nog lekker ook. Daar word je toch blij van?

Op naar een Happy new You!

Lees ook:  De voordelen van koud douchen

Wat ons betreft is iedere dag een goede dag voor goede voornemens. Tuurlijk is het mooi dat wanneer je jezelf doelen hebt gesteld met Oud & Nieuw, maar waarom zou je niet in de eerste week van januari goede voornemens mogen formuleren? Of in april? Of halverwege het jaar? En het beste voornemen? Een blije jij!

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings