Een mooie coupe door te kijken naar het individu

22/08/2020
1303
haarcoupe

Kapper Rick van het Meer vindt dat je haar niet alleen op de dag van de behandeling goed moet zitten, maar tot de volgende afspraak. Het gebruik van producten zoals haarverf van hoge kwaliteit maakt de haarbehandeling duurzaam. Samen met het knippen van een kapsel dat bij de persoon past, heb je langdurig plezier van je bezoek aan de haarsalon. Bij ieder individu past een verschillende knip-, kleur- of stylingtechniek.

Eigen identiteit

Als je kapper Rick van het Meer vraagt naar de nieuwe trends voor het komende seizoen, legt hij uit dat trends voor het haar niet het voorbeeld moeten geven voor je nieuwe coupe. "Natuurlijk zijn er modebeelden waardoor je beïnvloedt wordt. Wat je mooi vindt verandert met de tijd, maar wat bij jou past maakt uiteindelijk een mooi kapsel." Dat weerspiegelt de huidige tijd waarin een eigen identiteit en zijn wie je bent belangrijker is dan ooit. Kortom: trends komen en gaan, maar je bent op je mooist als je jezelf bent. "En dat valt niet in een trend samen te vatten" voegt Rick daaraan toe. “Als kapper maak je een haarplan door goed naar de klant te kijken en luisteren. Je moet de wensen begrijpen, maar ook zeker adviseren of deze wensen matchen met de klant.” Met al meer dan 25 jaar ervaring op de teller, weet hij dan ook als geen ander een passend kapsel aan te meten.

Tijdloos en effortless

Hoewel bij elk individu een ander kapsel past, valt er toch een rode draad te bespeuren in de kapsels geknipt door Rick. We zien tijdloze looks met een effortless feel, geen poespas en natuurlijk ogende haarkleuren. Rick van het Meer legt aan de hand van recent knipwerk uit waar hij op let bij het stylen en knippen van kapsels:

"De brunette is een hele stoere dame met een behoorlijk krachtige blik. Dat haar heeft dan niet heel veel meer nodig dan wat lichte accenten in de kleur door middel van een balayage techniek. Daarna heb ik een zachte toner gebruikt om het haar nog meer glans te geven. Voor zoveel mogelijk volume, heb ik het haar op lengte gelaten en de voorste lokken geshaped. Lichte stylingproducten zorgen voor de effortless look."

"Voor de blondine wilde ik graag een zomerse look. Haar waar lekker veel wind doorheen is gewaaid maar er toch heel goed uitziet. Een product zoals een beach spray helpt hier zeker aan mee. De lagen in het haar versterken dat relaxte gevoel. Haar natuurlijke haarkleur past perfect bij deze look."

Over Rick van het Meer

Rick van het Meer begon in 1996 als kapper. Tien jaar later was hij mede-eigenaar van zijn eerste salon. Vervolgens opende hij in 2014 een salon met zijn eigen naam op de gevel aan de Roelof Hartstraat en daar kwam in 2017 een tweede vestiging bij op de Spuistraat. Inmiddels bestaat zijn personeel uit tien leden. De kappers waarmee hij werkt zijn goed opgeleid en volgen geregeld trainingen en masterclasses, ze werken met kwalitatief goede producten uit het hoge segment. Rick van het Meer en zijn team bieden de klant daarnaast goed advies voor thuis.Rick van het Meer

Lees ook:  Hoe kan ik baardgroei bevorderen met een baardroller?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings