Droge huid en kloven door het vele handen wassen

16/04/2020
1205

In samenwerking met Motivaction heeft het Huidfonds onderzoek gedaan onder Nederlanders naar de huidproblemen die zij ervaren door het vele handen wassen in verband met het coronavirus. Uit dit onderzoek blijkt dat het grootste deel van de Nederlanders door het vaker wassen last heeft gekregen van huidproblemen aan hun handen. De meeste problemen zijn een droge huid, kloven, barsten van de huid en huiduitslag.

Vier keer meer

Gemiddeld worden de handen nu zo’n vier keer per dag meer gewassen, dan voor de coronacrisis. Voor bijna de helft van de Nederlanders leidt het wassen in kleine mate tot huidproblemen. Voor één op de vijf geldt dat in grote mate en voor 5% leidt het wassen in zeer grote mate tot huidproblemen.

Droge huid op de handen

Van de mensen die last heeft gekregen van huidproblemen door het wassen had 95% last van een droge huid. Drie van de tien Nederlanders heeft last gekregen van kloven of barsten van de huid. Bijna 1,4 miljoen Nederlanders heeft een vorm van uitslag gekregen.

Droge huid door handen wassen

Huidfonds waarschuwt voor ergere klachten

Omdat blijkt dat drie op de tien Nederlanders nu niets onderneemt tegen de klachten, wil het Huidfonds waarschuwen voor het ontwikkelen van ergere klachten aan de huid. Om die te voorkomen is het belangrijk je handen met koud of lauw water te wassen en niet met heet water. Smeer direct na het wassen je huid in met een vette crème. Hierbij geldt: hoe vetter, hoe beter. Denk er bijvoorbeeld ook aan om de handen extra dik in te smeren voor het slapengaan. Daarnaast roept het Huidfonds Nederlanders op om niet te blijven zitten met ernstige klachten: raadpleeg bij ernstige klachten altijd de huisarts.

Wist je dat een teveel aan water ook schadelijk kan zijn voor je nagels?

Lees ook:  Nail art trends

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings