Waarom een diepe connectie belangrijk is

29/11/2022
1155
diepe connectie

In deze tijd vol met online volgers en vrienden is het misschien wel de belangrijkste tijd om te realiseren hoe belangrijk een diepe connectie is. Het contact hebben met online vrienden haalt het niet bij de connectie die je kunt hebben in real life. Het is ook helemaal niet zo gek, ons hele lichaam bestaat uit verbintenissen. Ons lichaam staat dag en nacht in verbintenis met onze geest die dingen aan elkaar communiceren. In deze blog gaan we dieper in op redenen waarom een diepe connectie hebben belangrijk is en hoe je kunt werken aan een diepe verbintenis creëren.

Het belang van een diepe connectie hebben

Een diepe connectie hebben met iemand heeft meerdere voordelen. Deze voordelen bevorderen de blijdschap van jezelf en de mensen waarmee jij in verbintenis staat. Door deze connectie te voelen, zorgt het ervoor dat je obstakels in je leven makkelijker overwint.

Verbintenis is gezond

Als je verbonden bent met anderen, komt het hormoon oxytocine vrij. Dit hormoon staat ook wel bekend als het gelukshormoon. Oxytocine zorgt ervoor dat serotonine aangemaakt wordt, dit geef je een goed gevoel. Serotonine en oxytocine zorgen ervoor dat je minder stress ervaart, je kansen op depressie verminderen en angst gevoelens verdwijnen.

Veilig voelen door verbintenis

Als je een diepe connectie hebt met iemand, dan krijg je een veilig gevoel bij diegene. Door een gevoel van angst kan het maken van een verbintenis erg lastig zijn. Als je een fijn gevoel hebt op de locatie waar je aanwezig bent, dan heeft dit een bevorderende werking. Als je controle hebt over de manier waarop je brein reageert, ben je in staat om betekenisvolle connecties aan te gaan.

diepe connectie

Zo stel je jezelf open voor anderen

Veel mensen zouden zichzelf graag open willen opstellen naar andere om gemakkelijker connecties te maken. Iemand beter leren kennen is een van de eerste stappen naar het maken van een diepe connectie. Het laten zien van je kern, wie jij werkelijk bent, is de manier om open te zijn. Je kern tonen kan overgebracht worden via de manier waarop je spreekt of hoe je jezelf gedraagt tegenover anderen. Hieronder geven wij 5 tips om meer open te worden.

Een weerspiegeling van jezelf

Zorg dat je buitenkant altijd overeenkomt met je binnenkant. We bedoelen hiermee dat je gedrag een weerspiegeling is van je gevoelens. Van doen alsof is nog nooit iemand beter geworden.

Leg de focus op je gevoel

Om een diepe connectie te krijgen met iemand, is het van belang dat je durf te praten over je gevoelens. Een connectie komt pas voort als je echt open durft te zijn over gevoelens die wij allemaal liever niet hebben zoals verdriet en pijn.

Lees ook:  Hoe zorg je ervoor dat je er goed uitziet op een beeldscherm?

Durf te vertellen over je gevoel

Sommige mensen vinden het lastig om het te hebben over hun gevoel. Wellicht kun je vragen veranderen in stellingen. Door stellingen op te zetten, zullen de meeste mensen wel antwoordt durven te geven.

Praat vanuit de eerste persoon

Door te praten in de eerste persoon, stel je jezelf open op. Als je zelf de eerste stap neemt, kunnen anderen hier makkelijker in mee gaan. Door jezelf kwetsbaarder op te stellen, zullen de meeste mensen dit ook durven te doen bij jou.

Geef altijd een antwoord

Wanneer mensen een ongemakkelijk vraag krijgen, zijn we snel geneigd om te zeggen dat je het niet weet. Dit doen we niet omdat we het antwoord niet weten, maar omdat we hier liever niet over na willen denken. Door ook op deze vragen antwoord te geven, leer je elkaar vertrouwen met gevoelige informatie en creëer je een diepe connectie.

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd in andere content op onze website? Lees hier onze blog over rust in huis creëren.

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings