Dit betekent het symbool op jouw beautyproducten

17/04/2024
158
cruelty-free make-up

Heb jij wel eens het etiket van jouw beautyproducten bekeken? Het etiket bevat vaak meer informatie dan veel mensen weten. Er staan niet alleen claims op, maar ook informatie over de fabrikant, samenstelling en houdbaarheid van het product. Lees snel verder om erachter te komen wat deze informatie en symbolen betekenen.

Het belang van symbolen op beautyproducten

Voordat we ingaan op specifieke symbolen is het belangrijk om te begrijpen waarom deze symbolen op beautyproducten staan. In een wereld waarin consumenten steeds bewuster worden van wat ze op hun huid en lichaam gebruiken, dienen deze symbolen als een vorm van communicatie tussen de fabrikant en de consument. Ze bieden transparantie en helpen consumenten weloverwogen keuzes te maken die aansluiten bij hun persoonlijke behoeften, waarden en overtuigingen.

Veelvoorkomende symbolen op beautyproducten

Bij het plaatsen van een symbool op de beautyproducten kunnen elk van deze symbolen hun eigen betekenis hebben. Daarom vertellen wij hieronder verschillende symbolen met de daarbij horende reden wat de fabrikant wilt communiceren aan de consument.

Het veganistische symbool

Een veganistisch symbool op een beautyproduct geeft aan dat het product geen dierlijke ingrediënten bevat en dat het niet op dieren getest is. Dit is een teken voor de mensen die bewust kiezen voor veganistisch producten, omdat het hen verzekert dat het product in overeenstemming is met hun overtuigingen en levensstijl. Het symbool helpt consumenten ook bij het maken van geïnformeerde keuzes tijdens het winkelen.

Het Cruelty-Free symbool

Dit symbool is vaak afgebeeld als een konijn of een tekst zoals "Cruelty-Free" of "Not Tested on Animals". Het toont aan dat het product niet op dieren is getest. Voor dierenliefhebbers en voor degenen die zich zorgen maken over dierenwelzijn, is dit symbool een belangrijke factor bij het kiezen van beautyproducten.

Het recyclebare symbool

Het recyclebare symbool op beautyproducten geeft aan dat de verpakking van het product kan worden gerecycled. Dit symbool bestaat uit drie pijlen die ineen driehoek zijn gerangschikt. Vaak wordt het ook nog verzegeld met een nummer binnen de driehoek. Dit nummer geeft het type plastic aan waaruit de verpakking bestaat.

Het Period After Opening (PAO) symbool

Dit symbool is vaak te vinden op de achterkant van de verpakking. Het bestaat uit een open pot met een cijfer en de letter 'M' (staat voor maanden). Het geeft aan hoe lang het product na opening houdbaar is. Dit is vooral handig voor producten zoals crèmes en lotions, waarvan de effectiviteit kan afnemen na verloop van tijd.

Allergie-getest symbool

Het symbool geeft aan dat het product is getest om alle allergische reacties te minimaliseren. Dit betekent dat het product getest om te controleren of het minder waarschijnlijk allergische reacties zal veroorzaken bij mensen met gevoelige huidtypen of allergieën. Het is bedoeld om consumenten gerust te stellen dat het product minder kans heeft om irritatie of allergische reacties te veroorzaken.

Lees ook:  Haar krullen zonder hitte: hoe doe je dat?

Zonbeschermingssymbool

Het zonbeschermingssymbool op beautyproducten geeft aan dat het product UV-bescherming biedt. Dit symbool kan verschillende vormen aannemen, zoals een zonnetje of de letters "SPF" met daarbij een getal. Het dient als een indicatie dat het product helpt bij het beschermen van de huid tegen schadelijke effecten van blootstelling aan de zon, zoals verbranding en vroegtijdige huidveroudering. Het getal dat volgt op "SPF" geeft de mate van bescherming aan tegen UVB-stralen.

Verpakkingen

Naast de betekenis van symbolen op beautyproducten is het ook belangrijk om het belang van adequate verpakkingen te onderstrepen. Een goede verpakking beschermt niet alleen het product tegen schade of bederf, maar speelt ook een rol in het behoud van de effectiviteit en veiligheid ervan. Het voorkomt bijvoorbeeld dat actieve ingrediënten worden blootgesteld aan licht, lucht of bacteriën, wat de kwaliteit van het product kan aantasten. Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van beautyproducten ook aandacht te besteden aan de kwaliteit en functionaliteit van de verpakking.

Het begrijpen van deze symbolen kan je helpen om betere keuzes te maken voor je beautyroutine. Of je nu op zoek bent naar producten die langer meegaan, milieuvriendelijker zijn of vriendelijker voor je huid. Deze symbolen bieden waardevolle informatie om jou te helpen de juiste keuzes te maken.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings