Veel haar- en huidverzorging schaadt de natuur

01/05/2024
161
haar en huidverzorging

Niets is fijner dan een douche nemen met bodywash en shampoo die lekker ruikt. Je lichaam ontspant en ook je humeur krijgt een opfrisser. Toch is steeds meer bekend dat veel haar en huidverzorging producten je te veel uitdrogen of zelfs agressief zijn voor de huid. Ze maken je huid gevoeliger of zorgen voor puistjes en irritatie. Bovendien spoel je met alle shampoo en douchegel vaak ook synthetische stoffen door je doucheputje.

Deze stoffen schaden uiteindelijk de oceanen, rivieren en dieren die erin leven. Hoe kan jij je haar en huid goed verzorgen en tegelijkertijd je impact op het milieu verkleinen?

Kenmerken van natuurlijke shampoos en zepen

Op heel veel haar- en bodycareproducten staat dat ze natuurlijk zijn. De term 'natuurlijk' is echter niet beschermd. Elke fabrikant mag deze benaming dus gebruiken. Wil je echt goed voor de planeet zorgen? Dan zijn producten van uitsluitend natuurlijke ingrediënten van merken als Mas Newen een goed idee. Dit Nederlands merk van een groepje vrienden uit Amsterdam maakt 100% natuurlijke producten van ingrediënten uit Chili.

De shampoos en bodywash artikelen van dit merk hebben de volgende kenmerken:

 • Handgemaakt van natuurlijke ingrediënten
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen
 • PH-neutraal
 • Vrij van microplastics
 • Biologisch en dierproefvrij
 • 100% plantaardig
 • Voedend voor haar en (hoofd)huid
 • Verpakt in gerecycled plastic
 • Gemaakt met steun aan inheemse gemeenschappen die het herstel van bodem en ecosystemen bevorderen

Regeneratief, probiotisch en gefermenteerd

De Mas Newen-producten hebben een regeneratieve werking. Dit houdt in dat ze een herstellende en versterkende invloed hebben op je haar en huid, die goed gehydrateerd blijft. Een andere term die je tegenkomt bij beschrijvingen van de producten is 'probiotisch'. Dit betekent dat goede bacteriën je huid in balans houden en schadelijke bacteriën verminderen. Problemen als ontstekingen, roodheid of een gevoelige huid verminderen hierdoor.

Kleurverschil door fermentatie
Doordat de shampoos, conditioners, handzepen en douchegels handgemaakt en gefermenteerd zijn, kan er kleurverschil zijn per product. Dat ingrediënten gefermenteerd zijn, wil zeggen dat ze een vergistingsproces hebben ondergaan. De huid neemt de ingrediënten hierdoor makkelijker op.

haar en huidverzorging Beautyweb

Voordelen voor natuur en lokale bevolking

We willen allemaal graag dat de natuur waar we deel van uitmaken blijft leven. Hiervoor zijn regeneratieve (herstellende) acties nodig voor bodem en biodiversiteit. Het merk Mas Newen ondersteunt de regeneratieve landbouw. Dit is landbouw die niet alleen de negatieve impact op het milieu wil verkleinen, maar die daarnaast ook het herstel van bodem, water, biodiversiteit en vruchtbaarheid bevordert. Gif en kunstmest worden bij dit type landbouw vermeden. Regeneratieve boerderijen dragen bovendien bij aan de lokale economie.

Lees ook:  Bordspellen en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

Het herstellen van ecosystemen
Mas Newen werkt samen met boeren, wetenschappers en organisaties om de ecosystemen in Chili en andere landen te herstellen. Een deel van de omzet gaat hiervoor naar een stichting. Het team achter het Nederlandse merk wil een gezonder leven en welvaart voor meer mensen bereikbaar maken en betaalt eerlijke prijzen voor grondstoffen.

Betekenis van Mas Newen

Waar staan tot slot de woorden 'Mas Newen' voor? Die staan voor 'meer levenskracht'. We leven in een wereld die bedreigd wordt door vervuiling en plasticsoep. Lucht, bodem en water zijn aangetast en het natuurlijke evenwicht is vaak verstoord. Met Mas Newen-lichaams- en haarverzorging heb je producten die met respect voor mens en milieu zijn gemaakt.

Ook je haar, huid en hoofdhuid komen meer in balans en worden versterkt door de natuurlijke verzorgingsproducten. Je huid en haar glanzen, voelen zacht aan en hebben dus meer levenskracht.

haar en huidverzorging

Natuurlijke ingrediënten en prettige geur

De massaproductie van bad- en doucheproducten brengt allerlei synthetische stoffen en chemicaliën in het milieu. Ook voor je lichaam is een microbioom dat gifvrij is belangrijk. Met 'microbioom' worden de micro-organismen aangeduid die in en op ons lichaam zitten en die ons beschermen tegen ziektes en die zorgen voor de vertering van vezels.

Niet-natuurlijke ingrediënten
Niet-natuurlijke ingrediënten kunnen zich ophopen in het lichaam. Hierdoor kan irritatie, jeuk of een allergie ontstaan. Verzorgingsproducten met natuurlijke stoffen breekt het lichaam daarentegen snel af.

Shampoos en doucheproducten die helemaal natuurlijk zijn bevatten geen conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen, parabenen of siliconen. Dit betekent niet dat ze niet lekker ruiken. Ook plantaardige stoffen zorgen namelijk voor een lekkere geur. Die geur is niet chemisch, maar juist natuurlijk en fris, alsof je in het bos loopt.

Bijzondere haar- en huidproducten

De huid- en haarverzorgingsproducten van Mas Newen zijn parfumvrij en palmolievrij. Ze hebben een opvallende lijst met ingrediënten, die deels in het wild geplukt zijn. Voorbeelden van producten zijn:

 • Bodywash met kaneel: dit product met onder meer wild geoogst fruit kalmeert en voedt de huid. Het heeft een ontspannende en verwarmende werking dankzij de kaneel.
 • Shampoo met citroengras: deze shampoo met ingrediënten als citroengras, zeepnoot en laurierblad geeft je haar meer dikte en veerkracht. Het is geschikt voor alle haartypen en houdt je hoofdhuid gezond.
 • Conditioner met rijstzemelen: dit haarverzorgingsproduct met ingrediënten als Indiaas laurierblad en olifantsappel is ook te gebruiken als masker dat je op gewassen haar aanbrengt. Het is voedend voor droog haar, geeft meer volume en versterkt natuurlijke krullen.
Lees ook:  Last van littekens? Zo kan je ze behandelen

De flesjes waarin de haar en huidverzorging producten zitten, zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. Hiermee zorg je ervoor dat bodem en ecosystemen minder belast worden en in staat zijn om zich te herstellen. De shampoos, conditioners en vloeibare zepen zijn wat duurder, maar omdat ze geconcentreerder zijn heb je er vaak minder per keer van nodig.

Zeepwinkel met diverse ecomerken

Gelukkig worden eco- en fairtradeproducten steeds gewoner. Vroeger vormden natuurlijke cosmeticamerken een uitzondering, tegenwoordig groeit bij een steeds grotere groep mensen de liefde voor pure producten. Een van de webwinkels waar je terechtkan voor bad- en doucheproducten gemaakt van natuurlijke ingrediënten is Zepig.

De haar en huidverzorging producten van diverse kwaliteitsmerken voor gezicht, lichaam en haar van deze onlinezeepwinkel zijn gemaakt met veel aandacht voor duurzaamheid. Voor de verzending van een bestelling gebruikt Zepig bruin karton of hergebruiken de medewerkers bestaande verpakkingen. Alle beetjes helpen voor een schoner milieu.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings