Het belang van hygiëne en veiligheid in de schoonheidsbranche

28/02/2023
909
hygiëne

Hou jij van het verwennen van mensen en wil je anderen helpen zich mooier te laten voelen? Dan is een schoonheidsspecialist opleiding écht iets voor jou. Tijdens de opleiding leer je alle kneepjes van het vak. Hiernaast leer je over hygiëne en veiligheid in de schoonheidsbranche, maar wat is hier eigenlijk het belang van? En hoe zorg je voor goede hygiëne? Hieronder lees je het!

Belang van hygiëne

Goede hygiëne is van groot belang in de verzorgingssector. Door het uitvoeren van goede hygiëne kun je namelijk voorkomen dat ziekteverwekkers worden verspreid, dat ze kunnen overleven en iemand kunnen besmetten. Door te zorgen voor goede hygiëne voorkom je dus infecties, ontstekingen en ziektes. Bij de schoonheidsspecialist opleiding van Wellness Academie wordt hier dan ook extra aandacht aan besteed. 

Schoonhouden van instrumenten

Als schoonheidsspecialist werk je met allerlei verschillende instrumenten die in aanraking komen met de huid en eventuele lichaamsvloeistoffen. Kleine ziekteverwekkers, zoals bacteriën en schimmels, kunnen via deze weg gemakkelijk worden overgedragen. Deze bacteriën en schimmels kunnen bij patiënten en bij jou voor ziektes en infecties zorgen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Het is daarom van belang om jouw instrumenten schoon te houden en tussen behandelingen door grondig te reinigen.

Schoonhouden van de werkomgeving

Net als het schoonhouden van jouw materialen, is het ook erg belangrijk om jouw werkomgeving goed schoon te houden. Niet alleen is dit van belang voor een goede hygiëne, het is ook nog eens het visitekaartje van jouw salon. Het is daarom van belang om dagelijks grondig schoon te maken. Aangezien vuil van buiten naar binnen mee kan worden genomen, is het ook van belang om de directe omgeving van jouw bedrijf goed schoon te houden.

Veiligheidsmaatregelen

Om jezelf en jouw klanten te beschermen tegen ziektes en infecties is het van belang dat je een aantal veiligheidsmaatregelen neemt. Als eerste is het belangrijk dat jij als schoonheidsspecialist preventief bent gevaccineerd tegen Hepatitis B. Deze vaccinatie beschermt jou tegen infectieziektes. Daarnaast is het van belang dat je tijdens behandelingen handschoenen draagt en dat je tussen verschillende behandelingen je handen grondig wast. Let er wel goed op dat jouw handschoenen aan de juiste eisen voldoen. 

Kortom, goede hygiëne is dus ontzettend belangrijk wanneer je in de schoonheidsbranche werkt. Door goede hygiëne uit te voeren voorkom je infecties, ontstekingen en ziektes. Dit doe je door jouw instrumenten en werkomgeving goed schoon te houden en preventieve veiligheidsmaatregelen te treffen.

Meer beauty-gerelateerde blogs lezen op Beautyweb? Lees hier onze blog over de 5 populairste beautybehandelingen van 2023 of hoe zorg je voor hygiene in een schoonheidssalon?

Lees ook:  Ook één glas wijn is slecht...

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings