Alles over feestelijk haar en tips voor dun haar

06/11/2020
1692
dun haar

Rick: “Houd je haar natural, effortless en blijf vooral jezelf deze feestdagen.” Volgens Rick begint ieder goed feestkapsel bij de kapper, hij of zij verft je haar in een mooie kleur. Niet geheel onbelangrijk: jouw kapper ziet ook welke kleur goed bij jou past - in iedere fase van je leven! Door je haar goed te verzorgen ziet je haar er vaak al veel beter uit, maar die extra glans komt toch echt door je haar (goed) te laten kleuren en adviseren door een professional. 

Kleuren

Glans in je haar creëer je door op licht haar een toner aan te brengen over een aantal highlights. "Waar wij kappers dat een paar jaar geleden alleen maar deden om het haar te matteren met violet- en askleuren, maken we nu veel meer gebruik van warme tinten, zoals goud, beige en karamel", aldus Rick van het Meer. Bij donker haar zijn de tinten die worden gebruikt om extra glans aan te brengen tegenwoordig vaak voller en rijker qua kleur en textuur dan een paar jaar geleden. 

Knippen

"Als je je haar mooi wilt stylen is het belangrijk dat je haar goed is geknipt, mooie lagen zorgen er voor dat je haar veel gemakkelijker het volume krijgt dat je graag wil, of het nou bovenop of aan de zijkanten van het haar is", adviseert Van het Meer. 

Styling

Ga je je haar stylen, let dan op dat je goede producten gebruikt die bij jouw haartype passen, laat je hierin goed adviseren. Met deze stappen wordt het een stuk makkelijker om je haar zelf goed in model te brengen straks tijdens de feestdagen.

Blijf vooral jezelf!

"Qua styling, houd het natural, effortless en blijf jezelf. De tijd van overstyled ‘Kardashian haar’ is echt voorbij wat mij betreft. De mooiste versie van jezelf zijn, zit hem vaak niet in de grote verandering maar in de kleine dingen, finesse. Het hoeft lang niet allemaal flawless te zijn", aldus Rick.

Dun haar knippen

Duidelijk, we blijven bij onszelf, maar dan de mooiere versie, met beter geknipt en gekleurd haar. Maar wat als je nu echt maar een zielig bosje hebt, zeg bolletje piekhaar? Wat dan? Gelukkig weet haargoeroe Rick wel raad: “Voor mensen met dun haar is de keuze van de coupe, product en haarkleur nòg belangrijker dan bij dik haar. Dit omdat als je de verkeerde keus maakt het effect nogal zichtbaar is. Laat je haar daarom nooit in korte lagen knippen, hierdoor verlies je body en je krijgt hierdoor nooit het volume dat je zo graag wilt.”

Dun haar kleuren en stylen

Duidelijk Rick, is er nog een tip op het gebied van kleuring? Want van een beetje optisch bedrog zijn we niet vies. Rick: “Kleur je haar nooit in een egale kleur. Verschillende kleuren geven diepte en textuur. Met name een iets donkerdere aanzet geeft altijd een voller effect. Gebruik alleen producten die ook echt stevigheid en body geven, een mousse, kleiachtige waxen etc. Hoe meer glans, hoe slapper het vaak wordt. En föhn het haar altijd even droog, dat maakt een enorm verschil. Qua verzorging idem dito, gebruik alleen een volume shampoo en conditioner.”

Lees ook:  Wintertrends vanaf de catwalk

Stylingproduct voor dun haar

Dat klinkt misschien makkelijker dan gezegd. Want waar begin je? Nou, bij een goed kapsel en een goed kleur dus. Tot slot tipte Rick ons over dit stylingproduct waarmee je het volume van je haar nog meer op kunt pimpen: Kérastase Densifique Mousse Densimorphose.

Dun haar stylingEen hele mond vol, maar het komt neer op een krachtige mousse die dun haar verandert in een prachtige bos vol zichtbare volume. Kijk, daar doen we het voor!

Nog even over Rick

Rick van het Meer begon in 1996 als kapper. Tien jaar later was hij mede-eigenaar van zijn eerste salon. Vervolgens opende hij in 2014 een salon met zijn eigen naam op de gevel aan de Roelof Hartstraat in Amsterdam en daar kwam in 2017 een tweede vestiging bij op de Spuistraat. De kappers waarmee hij werkt zijn goed opgeleid en volgen geregeld trainingen en masterclasses, ze werken met kwalitatief goede producten uit het hoge segment. Rick van het Meer en zijn team bieden jou daarnaast goed advies voor thuis. 

Een bezoekje brengen aan een van de salons van Rick? Kijk dan hier.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings