3 voordelen van een schoonheidsslaapje

22/08/2022
1433
slaapmasker kopen

Je ‘schoonheidsslaapje’, het voelt misschien als een cliché. Toch zit er wel degelijk een kern van waarheid achter. Als we diep in slaap zijn gaat ons lichaam namelijk in de herstelmodus en produceert het groeihormoon. Deze groeihormonen maken nieuwe cellen aan die onze huis helpen te genezen van de schade die gedurende de dag is aangericht.

De voordelen van een schoonheidsslaapje gaan een stuk verder dan alleen je opperhuid. In deze blog gaan we je 3 voordelen van een schoonheidsslaapje vertellen, zodat je gelijk voldoende slaap aan je schoonheidsroutine kunt toevoegen!

Last van wallen of donkere kringen? Je hebt een schoonheidsslaapje nodig!

Er bestaat een grote kans dat als je een nacht te weinig hebt geslapen je opstaat met wallen of donkere kringen onder je ogen. Dit komt omdat je ogen niet lang genoeg gesloten zijn geweest. Zorg dus voor voldoende slaap en je zult minder wallen onder je ogen hebben. Daarnaast is het ook belangrijk om goed gehydrateerd, te blijven en met een extra kussen te slapen, dit tilt namelijk je hoofd iets op en helpt de zwelling in de ogen te verminderen.

Wallen of donkere kringen zijn echter niet altijd een teken van te weinig slaap, het kan ook veroorzaakt worden door leeftijd, genen en verhoogde melanine, dat is het bruine pigment wat in de zon verkleurd.

Slaap je wel eens met de ogen open? Of lig je nog veel te lang met de ogen open voor je inslaapt? Dan kan het helpen om een slaapmasker te kopen.

Wil je minder rimpels? Dan heb je een schoonheidsslaapje nodig!

Heb je een uitgebreide beauty routine die maar niet lijkt te werken? Dan kan een schoonheidsslaapje het antwoord zijn. Als je diep slaapt neemt namelijk de bloedtoevoer naar de opperhuid toe, je huid begint dan zichzelf te herstellen en nieuwe collageen aan te maken. Collageen is nu net wat we nodig hebben om veroudering, rimpels en verslapping tegen te gaan. Hoe meer collageen je huid aanmaakt, hoe kleiner de kans op rimpels.

Slechts 5 uur slaap per nacht kan leiden tot twee keer zoveel lijntjes als 7 uur slaap. Te weinig slaap zal er ook voor zorgen dat de huid droger wordt, waardoor lijnen beter zichtbaar worden.

Heb je een ongelukkige uitstraling? Dan heb je slaap nodig!

Als je moe bent verandert je gezichtsuitdrukking op subtiele maar toch consistente manieren. Zo kan het zijn dat je de neiging krijgt om meer te fronsen. Een tekort aan slaap kan er ook voor zorgen dat je mondhoeken gaan hangen, waardoor je een ongelukkige uitstraling krijgt, een goede nachtrust zal je dan goed doen.

Bekijk ook ons artikel over brandnetel, het unieke en verfrissende drankje

Lees ook:  Is meer beweging écht gezonder voor je?

Gezwollen ogen, rode ogen, slappe oogleden en een bleke huid kunnen allemaal signalen zijn dat je uitgeput bent. Luister naar deze signalen en zorg dat je voldoende nachtrust krijgt. 

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings