Zo krijg je de perfecte krul

09/06/2023
391
de perfecte krul

Voor veel mensen met krullend haar kan het een uitdaging zijn om de perfecte krul te krijgen. Gelukkig zijn er verschillende technieken en producten die je kunnen helpen om de gewenste krul te bereiken.

In deze blogpost bespreken we twee belangrijke aspecten van het krijgen van de perfecte krul: co wash cg en krullengel volgens de Curly Girl (CG) methode. Lees verder om te ontdekken hoe je deze technieken kunt toepassen om prachtige krullen te creëren.

Co-Wash (Conditioner Washing)

Co-wash is een methode waarbij je je haar wast met een conditioner in plaats van een traditionele shampoo. Voor mensen met krullend haar kan het gebruik van shampoo vaak te uitdrogend zijn, waardoor de krullen hun natuurlijke veerkracht verliezen. Door te kiezen voor een co-wash routine behoud je de natuurlijke oliën in je haar, waardoor je krullen beter gehydrateerd blijven.

Voordelen van het gebruik van Co- Wash

Om co-wash toe te passen, begin je met het nat maken van je haar. Breng vervolgens een royale hoeveelheid conditioner aan en masseer het zachtjes in je haar en hoofdhuid. Laat de conditioner enkele minuten intrekken voordat je het grondig uitspoelt.

Co-wash kan regelmatig worden gebruikt tussen de traditionele shampoobeurten door, afhankelijk van de behoeften van je haar. Het helpt de natuurlijke oliën te behouden en zorgt voor gezonde, veerkrachtige krullen.

Wil je vervolgens je haar ook stijlen? Klik dan hier voor onze blog over wat je met krullend haar aan moet!

de perfecte krul

Krullengel volgens de Curly Girl methode

De Curly Girl methode is een populaire haarverzorgingsroutine die speciaal is ontwikkeld voor krullend haar. Een belangrijk onderdeel van deze methode is het gebruik van krullengel.

Krullen gel cg helpt bij het definiëren van krullen en het verminderen van pluis. Het is belangrijk om een gel te kiezen die specifiek is ontwikkeld voor krullend haar en vrij is van schadelijke ingrediënten zoals sulfaten, parabenen en siliconen.

Hoe gebruik je de krullengel?

  • Na het wassen en conditioneren van je haar, breng je de krullengel aan op nat haar. Neem een kleine hoeveelheid gel in je handpalmen en verdeel het gelijkmatig over je haar, van de wortels tot de punten.
  • Voor extra definitie kun je je haar in secties verdelen en de gel aanbrengen op elke sectie. Knijp vervolgens zachtjes in je haar om de krullen te activeren.
  • Laat je haar aan de lucht drogen of gebruik een diffuser op een lage warmtestand om je krullen te fixeren.

Conclusie

Met de juiste technieken en producten kun je de perfecte krul bereiken. Door co-wash toe te passen behoud je de natuurlijke oliën in je haar, wat zorgt voor gehydrateerde krullen. Het gebruik van krullengel volgens de Curly Girl methode helpt bij het definiëren van je krullen en het verminderen van pluis.

Experimenteer met verschillende producten en routines (ook om haaruitval tegen te gaan) om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw krultype. Vergeet niet om geduldig te zijn, want het kan even duren voordat je de perfecte routine hebt gevonden.

Klik ook hier voor onze blog over waarom skincare zo belangrijk is.

Lees ook:  De nieuwe make-upcollecties herfst/winter: klassieke glamour met een moderne twist

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings