Wintertrends vanaf de catwalk

30/12/2019
870

Trend 1: Krachtig naturel 

Halflang, weinig opvallende tinten en zo min mogelijk polonaise. Dit najaar zijn krachtige, natuurlijke haarlooks hot. Het liefst met een flinke dosis (schijnbare) laissez faire, die soms doordraaft naar een haast letterlijke net-uit-bed look. Make-up sluit daar naadloos op aan: geen fel kleurenpalet, heftige oogopslag of details, maar bijna onzichtbare visagie waar de nadruk op naturel ligt. Om de look net wat meer feisty te maken kies je voor een semi-wetlook of een paar wet accenten.

Trend 2: Oogcontact

Een vlammende oogopslag heeft niets meer te maken met een good old cateye. Eyes on the price krijg je pas met een nadruk door een dik aangezette oogopslag met pastellen, glitter, geometrische lijnen of alien-like wimpers. Vergeet het belang van een vette mascara, denk in oppervlaktes, out-of-the-box wittinten, 3D of upside down: de nadruk op de ogen leggen door de rest te verhullen. Laat lipstick de ogen niet overheersen: een beetje kleur mag – en we zagen zelfs zwarte lippen in combinatie met een opvallende oogmake-up – maar kan nooit de hoofdrol spelen.

Trend 3: Blond seduction

Scandinavische blondtinten zijn na pastellen en strawberry blondes dé blond crush van dit seizoen. Een beetje geel zal altijd wel blijven doorschemeren, maar het allermooiste is een ijzige blond zonder ruimte voor een ouderwets, warm kleurenpalet. Een look waarmee je voor een perfect blanco blad zorgt, maar toch blijft de make-up opvallend rustig. Weinig poespas, en als het dan toch moet liever een klassieke rood op de lippen met een bescheiden oogmake-up. Want iedereen weet: een goede blondtint behoeft, op intensief onderhoud na, ook helemaal geen versiering.

Credits: 

Tekst: Cintha Rood
Fotografie: Emma Tornsteinrud, Tim Dekkers fotografie Peter Stigter
Kenzo, fotografie Mohamed Khalil
Ziad Nakad, Maria Aristidou, Armine Ohanyan, Steven Khalil, La Métamorphose, Adeline Ziliox, Aleem Yusuf, Elli, Baroqco fotografie Imaxtree voor Méphistophélès
Charles and Ron, Backstage LAFW, fotografie Arun Nevader/Getty Images voor Art Hearts

Lees ook:  Olaplex 3 review: is het echt zo goed als men beweert?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke mode bestellen vrouwen het meest online?

Dit betekent het symbool op jouw beautyproducten

Hoe verzorg je de huid rond je ogen?

Bordspellen en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings