Wat zijn de mooiste sieraden voor je vaste collectie?

20/03/2023
1219

Sieraden zijn er in een heleboel soorten en looks te vinden. Aan de ene kant zijn er de grote juwelen, die een bijzonder design kennen en altijd de aandacht trekken. Aan de andere kant zijn er tijdloze, casual sieraden, die je op elk moment kunt dragen. Wat zijn de belangrijkste juwelen die thuishoren in de tweede categorie? Dit zijn onze tips!

Ketting

Het is een prachtig sieraad om elke dag weer te dragen: een gouden ketting. Zeker zonder hanger eraan kent een gouden ketting een minimalistische look. Ga voor een gouden ketting met schakels, om het sieraad natuurlijk wel enigszins op te laten vallen. Dit kunnen grove of juist subtiele schakels zijn. Wil je toch een hanger bij je ketting dragen? Denk dan aan een kleine hanger, zoals een steentje of een enkele bedel. Met name een hanger met een dierbare betekenis wil je uiteraard nooit meer afdoen.

Ring

Een elegante ring is ook uitstekend geschikt voor alledaags dragen. Dit kan een trouwring zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. Kies voor een gouden ring van een gedegen kwaliteit, om ‘m jarenlang te kunnen dragen. Dit kan een volledig minimalistische ring zijn, zonder enige poespas. Zo’n ring raakt in ieder geval nooit uit. Wil je de ring toch iets persoonlijker of unieker hebben? Denk dan aan een ring met een steentje erin. Meerdere steentjes naast elkaar is tevens een optie. Of wat vind je van een zegelring? Dit kan zelfs een familiestuk zijn, om de ring nog meer waarde toe te kennen.

Armband

De pols is een mooie plek om een sieraad te dragen. Het staat hier namelijk heel sierlijk! Combineer een ring daarom met een armbandje, idealiter ook weer met fraaie schakels. Hoe kleiner de schakels zijn, hoe tijdlozer de armband eruitziet. Let er wel op dat de armband tegen een stootje kan. Zo’n sieraad krijgt soms namelijk best wat te verduren, en dan is het uiteraard niet de bedoeling dat het breekt. Kiezen voor kwaliteit zorgt dus voor een langere levensduur van je sieraad.

Broche

Het is een wat ouderwets sieraad, maar nog altijd erg stijlvol: een broche! Je speldt zo’n sieraad aan een kledingstuk, zoals een jasje of blouse. Vaak kent een broche een uniek design, bijvoorbeeld in de vorm van een bloem, dier of abstract ontwerp. Aan de voorkant is het sierlijke deel zichtbaar, aan de achterkant zit de sluiting van de broche – zodat het de hele dag goed blijft zitten.

Oorbellen

De laatste categorie? Ook oorbellen zijn prachtige sieraden om te dragen. Je kunt oorbellen prima in laten, ook ’s nachts tijdens het slapen, als ze van de juiste materiaalsoort gemaakt zijn. Dit geldt zowel voor knopjes als ringetjes. Wat vind je mooier staan? Ringetjes zijn sierlijk en vrouwelijk. Met knopjes kun je weer wat meer variatie aanbrengen, aangezien deze er in een heleboel looks te vinden zijn. Het is een idee om meerdere gaatjes in je oren te nemen, zodat je verschillende oorbellen met elkaar kunt combineren. Dit moet uiteraard wel bij je verdere stijl aansluiten.

Lees ook:  10 tips om de levensduur van jouw winterjas te verlengen

Lees ook: Wat zeggen sieraden over je persoonlijkheid? en Goud of zilver dragen, welk type ben jij?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke mode bestellen vrouwen het meest online?

Dit betekent het symbool op jouw beautyproducten

Hoe verzorg je de huid rond je ogen?

Bordspellen en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings