Hier moet je aan denken bij het kopen van nieuwe sieraden

17/10/2023
467
nieuwe sieraden

Het maakt eigenlijk niet uit of je een geschenk voor iemand anders koopt of je eigen sieradencollectie uit wilt breiden, het kopen van nieuwe sieraden is niet eenvoudig. Niet alleen omdat het aanbod heel groot is, maar ook omdat je met heel veel dingen rekening moet houden. Gelukkig zijn er ook verschillende manieren waarop je het jezelf een stuk gemakkelijker kunt maken. Welke reden er ook mag zijn om een nieuw sieraad te kopen, met behulp van de volgende praktische tips vind je zeker wat je nodig hebt. 

Kies voor nieuwe sieraden van kwaliteit 

Sieraden zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt ook een pakketje armbanden voor enkele euro’s bij een confectiewinkel kopen. Erg kwalitatief zijn deze echter niet. Meestal zijn deze van zeer zwakke materialen gemaakt en beschikken ze over een zeer korte levensduur. Om nog maar te zwijgen over de twijfelachtige omstandigheden waarin deze zijn gemaakt.

Daarom is het beter om voor kwaliteit te kiezen. Dan betaal je misschien wel wat meer, maar kun je ook echt rekenen op sieraden met een lange levensduur, goede uitstraling en natuurlijk goed advies van een erkende juwelier. 

Deskundig advies

Goed voorbeeld is juwelier Wijchen. Hier vind je niet alleen kwaliteitsproducten, maar ook nog eens deskundig advies en nazorg indien dit nodig is. Heel handig. Stel, je hebt vragen over de juiste maat of het meest geschikte edelmetaal. Dan is het prettig wanneer er iemand is die jou van het juiste advies kan voorzien. Zo weet je zeker dat je straks de juiste keuze maakt en teleurstelling kan voorkomen. 

nieuwe sieraden

Voor welk edelmetaal kies je? 

Kies je voor zilver, goud of platina? Het is niet altijd eenvoudig om het juiste edelmetaal te kiezen. Deze keuze is dan ook erg persoonlijk. Dit hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren, maar ook hoe je lichaam reageert op de verschillende materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die minder goed tegen zilver kunnen.

Denk aan je budget

Bij het kiezen van edelmetaal speelt ook budget een belangrijke rol. Zilver is het meest betaalbaar. Maar het is wel ook een stuk minder sterk dan goud of platina. Hierdoor kan het sneller omgebogen worden en is het minder geschikt voor langdurig dagelijks gebruik. Goud is veel slijtvaster en wordt daarom ook vaker gekozen voor sieraden die dagelijks intensief worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan trouwringen. 

Platina: Platina is het sterkste edelmetaal en wordt meestal gebruikt voor erfstuk sieraden, omdat ze heel lang mooi blijven en echt tegen een stootje kunnen. 

Vergelijken loont 

Kwalitatieve sieraden zijn niet goedkoop. Zoals bij elke grote aankoop geldt dat het dan ook belangrijk is om eerst goed onderzoek te doen. Je koopt ook niet direct een grote televisie. Dan zal je waarschijnlijk eerst rondkijken. Prijzen en aanbod vergelijken. Dat is ook nodig bij het kopen van nieuwe sieraden.

Lees ook:  Hydrotherapie voor een stralende huid?

Laat je niet verleiden om direct een keuze te maken, maar geef aan dat je eerst nog even wat rond wil kijken. Onderzoek het aanbod van verschillende juweliers en vergelijk prijzen. Zo weet je zeker dat je zo de beste deal sluit. 

Lees hier ook onze blog over wat jouw sieraden zeggen over jou.

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings