Voordelen van een bril met blauwlicht filter

26/10/2023
158
blauwlicht filter

In ons moderne tijdperk brengen we steeds meer tijd door achter onze beeldschermen. Dit heeft geleid tot een toename van blootstelling aan blauw licht, dat schadelijke effecten kan hebben op onze ogen en ons algehele welzijn. Een oplossing die steeds populairder wordt, is het dragen van een bril met een blauwlicht filter.

Maar wist je dat deze brillen niet alleen goed zijn voor onze ogen, maar ook voor onze schoonheid? In dit artikel zullen we de voordelen van een bril met blauwlicht filter voor onze schoonheid nader bekijken.

Bescherming tegen oogvermoeidheid

Blauwlicht filterende brillen zijn een uitstekende manier om de ogen te beschermen tegen vermoeidheid die wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling aan digitale schermen. Wanneer we langdurig naar een beeldscherm staren, knipperen we minder met onze ogen, wat kan leiden tot oogvermoeidheid en droge ogen.

Een bril met blauwlicht filter kan dit probleem helpen verminderen door het schadelijke blauwe licht te filteren, waardoor onze ogen minder belast worden. Dit resulteert in minder vermoeide ogen en een frissere uitstraling.

blauwlicht filter

Verbeterde slaapkwaliteit

Het dragen van een bril met een blauwlicht filter kan een positieve invloed hebben op onze slaapkwaliteit. Blootstelling aan blauw licht, vooral in de avonduren, kan de aanmaak van melatonine, het hormoon dat ons slaap-waakritme reguleert, onderdrukken. Dit kan leiden tot slaapproblemen en een verminderde slaapkwaliteit. Een bril met blauwlicht filter blokkeert een deel van het blauwe licht, waardoor de melatonineproductie minder wordt verstoord en we makkelijker in slaap kunnen vallen.

Optimaal rusten
Hierdoor kunnen we genieten van een diepere en meer verkwikkende slaap, wat essentieel is voor onze algehele gezondheid en welzijn. Zo is een blauwlicht filter bril een eenvoudig maar effectief hulpmiddel om onze slaapkwaliteit te verbeteren, vooral voor diegenen die regelmatig in de avonduren naar digitale schermen kijken.

Minder fijne lijntjes en rimpels

Verder kan langdurige blootstelling aan blauw licht leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid, met name fijne lijntjes en rimpels. Door de schadelijke effecten van blauw licht te verminderen, kan een bril met blauwlicht filter helpen om de jeugdige uitstraling van de huid te behouden. Ook kan blauw licht huidproblemen zoals acne verergeren en ontstekingen veroorzaken die de huid gevoeliger maken voor bacteriële infecties. Door blauw licht te filteren, kan een bril met blauwlicht filter bijdragen aan een schonere, gezondere huid.

Verbeterde concentratie

Het dragen van een bril met een blauwlicht filter van SmartBuyGlasses kan ons helpen beter te concentreren en focussen, vooral tijdens langdurige periodes van schermgebruik. Blauw licht van digitale schermen kan leiden tot visuele vermoeidheid en oogirritatie, waardoor het moeilijker wordt om ons te concentreren. Een blauwlicht filter bril helpt dit blauwe licht te blokkeren en reduceert daarmee de belasting voor onze ogen.

Hierdoor kunnen we comfortabeler en langer naar een scherm kijken zonder last te krijgen van vermoeidheidsklachten, wat dan weer bijdraagt aan een betere focus en concentratie. Bovendien helpt een dergelijke bril ook bij het verminderen van hoofdpijn en andere symptomen die kunnen optreden bij langdurig schermgebruik, waardoor we onze taken met een helderder hoofd en betere concentratie kunnen uitvoeren.

blauwlicht filter

Op sterkte of niet?

Blauwlicht filter brillen zijn beschikbaar zowel op sterkte als zonder sterkte. Voor mensen die een bril op sterkte dragen en veel tijd doorbrengen voor digitale schermen, kan een blauwlicht filter toegevoegd worden aan de lenzen om de ogen te beschermen tegen blauw licht. Dit is een praktische oplossing die zowel zichtcorrectie als bescherming tegen blauw licht biedt.

Lees ook:  Wat zijn de voordelen van amandelolie voor je huid?

Blauwlicht niet op sterkte
Aan de andere kant, als iemand geen correctie nodig heeft maar toch zijn of haar ogen wil beschermen tegen blauw licht, zijn er blauwlicht filter brillen zonder sterkte beschikbaar. Deze brillen hebben dezelfde blauwlicht filterende eigenschappen, maar zonder de zichtcorrectie. In beide gevallen kan het dragen van een blauwlicht filter bril bijdragen aan het verminderen van oogvermoeidheid en het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Soorten modellen

Veel opticiens bieden de mogelijkheid om een blauwlichtfilter toe te voegen als een coating op de lenzen. Dit betekent dat je jouw huidige bril op sterkte kunt blijven gebruiken en simpelweg een blauwlichtfilter coating kunt toevoegen om je ogen te beschermen tegen blauw licht. Daarnaast zijn er ook kant-en-klare blauwlichtfilter brillen beschikbaar in verschillende modieuze ontwerpen, zowel op sterkte als zonder sterkte. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte optie beschikbaar.

Lees hier ook onze blog over het kiezen van de juiste zonnebril voor jou.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Originele kerstcadeaus voor een vrouw

Zo bepaal je welke haarkleur het beste bij jouw huidtint past

De beste tips om aan je zelfvertrouwen te werken

Hoe blijf je gemotiveerd om te gaan sporten

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings