Voetproblemen voorkomen: werkend Nederland kan beter eerder naar de pedicure

17/05/2019
777
voetklachten

Hoewel er dus een stijgende lijn zichtbaar is in het aantal werkende mensen dat de weg naar de pedicure en medisch pedicure vindt, wordt professionele voetverzorging nog niet als vanzelfsprekend ervaren. Reden voor ProVoet om het belang van goede voetverzorging voor werkenden onder de aandacht te brengen. “Werkend Nederland moet een bezoek aan de pedicure en medisch pedicure niet langer zien als noodzakelijk kwaad bij pijnlijke klachten, maar als een preventief hulpmiddel om goed te kunnen functioneren”, aldus Nathalie Klopman van ProVoet. “Het regelmatig laten checken van je voeten hoort erbij om je voeten gezond te houden, waardoor je op een prettige manier je werk kunt blijven doen. ”

‘Voeten en Werk met de gratis voet-APK’

Om deze bewustwording te creëren, introduceert ProVoet een ludieke campagne: ‘Voeten en Werk met de gratis voet-APK’. “Je auto laat je tenslotte ook preventief keuren om ingrijpende mankementen te voorkomen. Dat zou ook voor je voeten verstandig zijn”, aldus Klopman. De komende maanden zal de campagne door heel Nederland klinken. Werkenden kunnen zich aanmelden voor een voet-APK (gratis voetencheck) op www.VOETAPK.NL bij een pedicure of medisch pedicure in de buurt.

Pedicures vertellen

Medisch pedicure Margo uit Rotterdam verklaart: “We zien steeds meer werknemers in onze praktijk, zoals bouwvakkers, zorgmedewerkers en winkelpersoneel. Mensen met een staand/lopend beroep, wat veel vergt van de voeten. Dat uit zich onder andere in voetklachten als eelt, kloven, nagelproblemen en likdoorns, maar ook in bijvoorbeeld nek- en rugklachten. Ze maken uit nood een afspraak, omdat klachten dusdanig opspelen dat ze in hun werk belemmerd worden. Maar eigenlijk is het dan al te laat.” Volgens pedicure Janine uit Arnhem is het van het grootste belang dat mensen binnen intensieve beroepsgroepen hun voeten goed onderhouden: “Juist preventieve voetverzorging is belangrijk. Zo ben je problemen voor of er snel bij. Gezonde voeten dragen bij aan werkplezier en bovendien kan ziekteverzuim worden tegengegaan.”

voeten voetverzorging

Over ProVoet

ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor de pedicure en behartigt de belangen van ruim 13.000 (aspirant) leden. ProVoet bevordert de kwaliteit en professionalisering van voetverzorging en het beroep pedicure in Nederland. De pedicures die bij ProVoet zijn aangesloten, staan voor kwaliteit en hygiëne. Deze pedicures zijn te herkennen aan het ProVoet-logo.

Lees ook:  Schimmelnagels en aromatherapie

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings