Visagie: Fashion Aliens

24/01/2020
661

Na de inspirerende leerzame lessen van docenten Marcel Alberti en Bobby Renooy kwam er veel los bij de visagisten.

Collectie Mieke Petiet

Werk van Courtney de Smit

De leerlingen werkten met producten zoals siliconen, latexmelk, pros-aide en silicone pasta om hiermee onder andere applicaties, hoofdtooien en kledingstukken te maken. Ook de kaalkop wordt voorgedaan, en uitgelegd hoe je deze op de juiste manier vast kunt maken aan het gezicht. Met al deze technieken zijn de leerlingen gaan trainen om tot mooie verrassende vormen te komen. De gemaakte creaties kunnen zo de catwalk op in een Haute Couture (Alien) show.

Fotografie: Nancy Schoenmakers

Collectie Mieke Petiet

Werk van WillemijnHoogenberg

Zelf aan de slag?

Zin om zelf aan de slag te gaan met visagie? Dat kan natuurlijk. Binnenkort vinden namelijk de open dagen plaats bij De School van Mieke Petiet. 

De School van Mieke Petiet biedt een hogere vakopleiding voor visagisten. Met daarbij de Mieke Petiet Agency met loopbaanbegeleiding, stages, werving en bemiddeling naar werk in de cosmeticabranche. Doel: het opleiden tot visagist/make-up artist met werk in de sector begeleid door het agency. Het werk wat hieruit kan volgen is onder andere werken bij een cosmeticahuis, make-up stores, werken in de freelance wereld bij tv producties, film, fashion, model agencies, casting, reclamebureaus, musicals, catwalk shows en fotoshoots.

Collectie Mieke Petiet

Werk van Gabriella van der Ham

Collectie Mieke Petiet

Werk van Hermina Tomasyan

De School van Mieke Petiet biedt intensieve persoonlijke begeleiding in kleine klassen. Alle aspecten die nodig zijn voor het vak komen daarbij aan bod zodat je wordt opgeleid tot allround make-up artist. Je krijgt les van gerenommeerde visagisten die op de hoogte zijn van belangrijke make-up technieken en wat er speelt op het gebied van trends en bewegingen in de wereld van visagie en hairstyling.

Deze docenten zijn vele jaren werkzaam in de freelance wereld, geven gedisciplineerd les en ze komen zelf uit de stal van de School.

Omdat er meer is dan alleen make-up, wordt tijdens de opleiding ook aandacht besteed aan verkooptraining en sollicitatietraining, en ook aspecten van camerabelichting komen aan bod.

Wil je bij de School van Mieke Petiet de vakopleiding, make-up artist junior, masterclass Gruppo Select,  masterclass hairstyling of een korte cursus volgen? Vraag dan een brochure aan, kom naar een van de open dagen, of vraag een persoonlijk intakegesprek aan.

Wil je meer weten over visagie? Klik dan hier.

Lees ook:  Zelf maken: rozen/kerriemayonaise

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings