Tips voor een ontspannen ochtendroutine mét kinderen

18/04/2023
992
koffiecups

Het is ’s ochtends vaak rennen, hollen, vliegen. In vrijwel ieder huishouden, maar zeker bij gezinnen met kinderen. Je hebt immers veel om aan te denken op de vroege morgen, om iedereen goed en wel klaar te maken voor de dag. Hoe zorg je toch voor een ontspannen ochtend? Koffiecups in de aanslag. Dit zijn onze tips.

Koffie en ontbijt als basis

Door haast in de vroege morgen vergeten we vaak het ontbijt. Terwijl dit nu juist zo belangrijk is, zeker voor kinderen! Maar ook als volwassene heb je baat bij een goede start van de dag. Neem daarom altijd de tijd om te ontbijten, dit is immer ook gezond. Je kunt hier de ochtend zelfs mee beginnen, zodat het sowieso niet wordt overgeslagen. Maak een lekker en gevarieerd ontbijt – of dat nu bestaat uit boterhammen of yoghurt met fruit. En neem er zelf ook een lekkere kop koffie bij: dat kun je wel gebruiken aan de start van de dag. Ga voor koffie die eenvoudig en snel te bereiden is, om tijd te besparen, zoals koffiecups. Koffiecups zijn een goede uitkomst omdat je er ook nog eens smaakvolle koffie van drinkt.

Vrolijk humeur

Probeer altijd een goed humeur te hebben, ook als je eigenlijk maar weinig zin hebt om aan de dag te beginnen. Dit nemen je kinderen namelijk van je over, wat het ook weer eenvoudig maakt om ze uit bed te krijgen en klaar te maken. Maak er ook een gezellig moment van aan de ontbijttafel. Probeer niet de gehaast over te komen, want dit zorgt vaak alleen maar voor stress.

Vroeg genoeg opstaan

Om stress te voorkomen, is het natuurlijk wel belangrijk om vroeg genoeg op te staan. Het is enorm verleidelijk om nog te blijven liggen en nog even te snoozen, maar je kunt toch beter direct opstaan als de wekker gaat. Opstaan moet je toch – en je bent vervolgens alleen maar blij als je wat meer tijd hebt. Of zet de wekker voortaan wat eerder, als je toch nog kort wilt blijven liggen. Je kunt het best wat extra tijd rekenen, mocht er iets onverwachts gebeuren. Want je weet met kinderen immers maar nooit waar je aan toe bent. En dat is helemaal geen punt, als je er maar rekening mee houdt!

Voorbereiding op de ochtend

Je kunt de dag van tevoren al flink wat voorbereiden voor de ochtend die volgt. Leg de kleding voor je kinderen bijvoorbeeld alvast klaar. Ook de broodtrommels kun je alvast (deels) vullen. Het ontbijt vooraf bereiden is nog een goede optie. Elke minuut die je ’s ochtends kunt besparen, is er toch weer een: dit maakt het al gauw de moeite waard om alvast iets voor te bereiden.

Lees ook:  Wat te doen aan vet haar?


Kinderen helpen mee

Vraag je kinderen om ook een handje mee te helpen ’s ochtends. Laat ze de tafel afruimen bijvoorbeeld, of vraag of ze zelf hun schooltas inpakken. Het is heel goed als iedereen een steentje bijdraagt aan het huishouden, en het zorgt er tegelijkertijd voor dat je tijdwinst boekt. Als je kids dit nog niet gewend zijn, zal het eerst wel even moeilijk zijn. Maar na verloop van tijd zit het gewoon in het systeem.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings