DIY: Zo maak je gedroogde bloemen tussen glas!

10/05/2024
123
gedroogde bloemen tussen glas

Heb je ooit die prachtige decoratiestukken gezien waarbij mooie gedroogde bloemen tussen glas zijn geplaatst, voor het raam of aan de muur? Het goede nieuws is dat je dit gemakkelijk zelf kunt maken! In deze blog gaan we stap voor stap uitleggen hoe je dit doet, zodat je jouw eigen unieke bloemenkunstwerk kunt creëren en je huis kunt verfraaien met een vleugje natuurlijke schoonheid.

Mooi en veelzijdig!

Een kunstwerk met gedroogde bloemen tussen glas is veelzijdig in zijn decoratiemogelijkheden. Het kan worden opgehangen aan een raam, waar het zonlicht de bloemen zal verlichten en een warme sfeer door de kamer zal verspreiden. Hierdoor ontstaat een prachtig spel van licht en kleur dat de ruimte verlevendigt en een vredige uitstraling creëert.

Daarnaast kan het ook aan de muur worden geplaatst als een opvallend kunstwerk dat de aandacht trekt en een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegt aan elke kamer. Het contrast tussen de bloemen en het glas zorgt voor een uniek visueel effect dat de ruimte verfraait en een gevoel van sereniteit bevordert.

Het kunstwerk kan ook worden neergezet op een plank of tafel als een decoratief accentstuk dat een gespreksonderwerp biedt aan elke bezoeker. Al met al kan het zelf maken van deze decoratie een leuke activiteit zijn om te doen met vriendinnen en vrienden.

Bloemen kiezen en drogen

Voordat je begint met het maken van gedroogde bloemen tussen glas, is het van groot belang om zorgvuldig de bloemen te selecteren die je wilt gebruiken. Het kiezen van de juiste bloemen draagt ​​bij aan het succes van je project en zorgt ervoor dat je uiteindelijke creatie er prachtig uitziet. Bij het selecteren van bloemen is het raadzaam om te kiezen voor soorten met een stevige structuur die goed bestand zijn tegen het droogproces. Vermijd fragiele exemplaren die snel hun vorm en kleur verliezen bij het drogen.

Hier zijn enkele aanvullende goede opties om uit te kiezen:

  • Rozen
  • Madeliefjes
  • Goudsbloemen
  • Hortensia’s
  • Narcissen
  • Dahlia’s
  • Lavendel
  • Viooltjes
gedroogde bloemen kunst maken

Zo maak je gedroogde bloemen tussen glas!

Zodra je de bloemen hebt gekozen, is het tijd om ze te drogen. Een eenvoudige manier om dit te doen, is door ze tussen de pagina's van een dik boek te plaatsen en ze enkele weken te laten drogen. Hieronder staat de stap-voor-stap gids voor het maken van gedroogde bloemen tussen glas.

Wat heb je nodig?
- Plexiglas
- Gedroogde bloemen
- Twee vellen bakpapier
- Zware boeken

Lees ook:  Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Stap 1. Pluk de bloemen en verwijder de stelen en bladeren

Voordat je begint met het drogen van de bloemen, is het belangrijk om ze zorgvuldig te plukken en voor te bereiden. Kies bloemen met een stevige structuur en verwijder voorzichtig de stelen en bladeren. Je wilt alleen de bloemhoofden gebruiken voor dit project, dus zorg ervoor dat je al het groen rondom de bloemen verwijdert. Dit helpt om te voorkomen dat overtollig vocht wordt vastgehouden tijdens het droogproces en de bloemen sneller kunnen drogen.

Neem de tijd om je bloemen zorgvuldig voor te bereiden, want goed voorbereide bloemen creeëren een beter eindresultaat.

Stap 2. Leg de bloemen tussen twee vellen bakpapier in een dik boek

Nadat je de bloemen hebt voorbereid, leg je ze tussen twee vellen bakpapier. Zorg ervoor dat de bloemen gelijkmatig verdeeld zijn en niet overlappen. Vervolgens plaats je het bakpapier met de bloemen tussen de pagina's van een dik boek. Druk het boek stevig dicht om de bloemen plat te drukken en laat ze enkele weken drogen. Het boek absorbeert het vocht uit de bloemen, waardoor ze langzaam drogen en hun vorm behouden.

Plaats er zware boeken bovenop en laat ze enkele weken drogen
Om de bloemen goed plat te drukken, leg je zware boeken bovenop het boek waarin de bloemen liggen. Hierdoor wordt de druk gelijkmatig verdeeld en worden de bloemen stevig samengedrukt.

Laat de bloemen enkele weken tussen de pagina's van het boek drogen. Gedurende deze tijd absorberen de bloemen het vocht uit het papier en behouden ze hun vorm terwijl ze drogen.

zelf gedroogde bloemen kunst maken

Stap 3. Plaats de gedroogde bloemen voorzichtig tussen twee plexiglas platen

Nadat de bloemen volledig zijn gedroogd, leg je ze voorzichtig tussen twee plexiglasplaten. Zorg ervoor dat de bloemen gelijkmatig zijn verdeeld en goed zijn uitgelijnd voordat je de platen samenvoegt. Dit zorgt voor een mooie presentatie van de gedroogde bloemen tussen het glas.

Bevestig de platen met een lijst
Bevestig de plexiglasplaten stevig met behulp van een passende lijst. Plaats de lijst voorzichtig over de randen van de platen en zorg ervoor dat deze goed vastzit. Gebruik indien nodig lijm of kleine schroeven om de lijst aan de platen te bevestigen. Dit geeft niet alleen een mooie afwerking aan je kunstwerk, maar zorgt er ook voor dat de gedroogde bloemen stevig tussen het glas blijven zitten.

Het maken van gedroogde bloemen tussen glas is een leuke en eenvoudige manier om een persoonlijk tintje toe te voegen aan je interieur. Met slechts een paar eenvoudige benodigdheden en wat geduld kun je een prachtig kunstwerk creëren dat je huis zal verfraaien en een blijvende indruk zal achterlaten op elke bezoeker. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en laat je creativiteit bloeien!

Lees ook:  Beauty en skincare tips voor een stralende huid

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings