Sieraden van vroeger zijn weer trendy!

14/04/2022
1054

Sieraden zijn er om de outfits die we dragen compleet te maken als een look die jouw omschrijft. Zonder sieraden is de look niet compleet en mis je gewoonweg de details aan je leuke outfit! Met de jaren verandert de mode en dus ook het gebruik van sieraden. Je ziet wel dat de mode van vroeger steeds weer terug komt naar nu. Oorringen waren bijvoorbeeld helemaal hip in de 90’s, die werden in 2016 ook volop gedragen. Schakelarmbanden vroeger zijn ook weer in, en zo kan je nog veel opnoemen. Tegenwoordig is thriftshoppen ook een dingetje. Kleding, schoenen, tassen en dus ook sieraden die mensen vroeger gedragen hebben worden nu tweedehands verkocht in thriftshops.

medaillon

De geschiedenis van sieraden

Zo’n 150.000 jaar geleden waren er al sieraden die de mensen hielpen om zichzelf te uitten. Het begon met kralen die in verschillende vormen tot sieraden werden gemaakt, zoals schelpkralen bijvoorbeeld. De schelpkralen lieten op een non-verbale manier aan andere zien dat ze geïnteresseerd waren in communicatie. Sieraden waren in de oudheid ook al heel populair onder zowel vrouwen als mannen. Het sieraad werd toentertijd gedragen als een machtssymbool. In de Egyptische beschaving werden sieraden gedragen door de mensen met een goddelijk status, dit waren dan vooral sieraden van goud. De Egyptenaren waren ook de eerste die goud in sieraden deden verwerken. Een populair sieraad bij de Romeinse mannen was de zegelring, hiermee werden brieven verzegeld. Bij de vrouwen werd de ring vooral veel gedragen.

medaillon

Mode van vroeger, mode van nu

De juwelen van vroeger zijn nu in 2022 weer helemaal in. Sieraden zoals een kleurrijke ring, een medaillon, een ringarmband en retro oorbellen zie je steeds meer op straat voorbijkomen. Tegenwoordig worden deze spullen ‘vintage’ genoemd. Op internet vindt je heel veel websites die nog sieraden kopen van uit de jaren 70, 80 en 90. Antieke sieraden zijn ook heel goed te matchen met de mode van nu. Heel veel mensen vinden het leuk om weer broeken met wijde pijpen aan te doen of ‘baggy’ kleding aan te trekken om de jaren 90 te representeren. Hier kun je dus ook leuke sieraden van vroeger bij aantrekken. Bekijk bijvoorbeeld eens de thriftshops voor zo’n vintage medaillon of armband, misschien vind je hier nog wel wat leuks tussen!

Lees ook:  Zo maak je een verschil met jouw outfit

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings