Mystery guest: bezoek aan HD Colorhouse, Zaandam

15/08/2020
1301

Salon: HD Colorhouse, Zaandam

Tijd: Woensdag van 12.00 - 17.15 uur

Behandeling: Knippen, highlights, toner, blow-dry

Kosten: 220 euro

Online vindbaarheid

 Prima. Via Treatwell kwam ik deze salon tegen en ben toen gaan Googlen naar meer informatie. Op hun site las ik over hun gewonnen awards en het team. Omdat we net uit de lockdown kwamen, heb ik zo snel mogelijk een afspraak proberen te maken en via Treatwell was dat goed te doen. 

Ontvangst

Het is mijn eerste bezoek na de lockdown, dus ik stap een beetje onwennig de salon binnen. Maar een vrolijke medewerker verwelkomt me direct en zeg dat ik nog even plaats kan nemen. Er staat duidelijk aangegeven waar je wel en niet kunt zitten om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Niet lang daarna mag ik meelopen naar de stoel. Door haar vrolijke persoonlijkheid stelt ze me meteen op mijn gemak. 

Salon, medewerkers, sfeer

Het is een ruim opgezette salon met veel industriële details. Alsof de salon nog niet helemaal af is, maar wel op een leuke, creatieve manier. De sfeer is goed in de salon. Er zijn drie kappers aan het werk en iedereen - ook de klanten onderling - zijn gezellig aan het kletsen. Iedereen is opgelucht dat de salons weer open zijn, dus dat voel je aan alles. “Heb je ons huisdier al gezien?” vraagt ze me als ze koffie voor me neerzet? Ik kijk en zie iets wat op een hond lijkt. “Ja, leuk hoor”, zeg ik, tot ik zie dat het een enorm angora konijn is. Het beest is huge! En eerlijk, dit konijn is zoveel leuker dan ieder ander huisdier dat ik ooit in een kapsalon heb gezien. Hij gaat ‘s ochtends mee naar de salon en ‘s avonds nemen ze hem weer mee naar huis. Geweldig!  

Behandeling

 Als eerste word ik geknipt. “Wat wil je niet?”, is haar vraag en ik vind dat heel verfrissend. Ik vertel dat ik het niet te kort wil, maar dat ik graag haar advies wil hebben over het model. Ze kijkt aandachtig en vraagt of ik mijn haar zelf wel style. Ik zeg dat ik daar niet zo handig in ben en ze vraagt me om de volgende keer mijn eigen styling tool mee te nemen zodat ze wat tips kan geven. Heel fijn! Vervolgens knipt ze het in laagjes en laat ze het aan de voorkant wat korter in wat speelse lokken. Het heeft in tijden niet zo goed gezeten. Ok, ik had hiervoor een coronakapsel, maar deze kapper heeft het echt ontzettend goed geknipt.
Een ander medewerker gaat aan de slag met de kleuring. Ook hier vraagt ze wat ik echt niet wil hebben. Haar idee overlegt ze ook even met de eigenaar en die is enthousiast. Dus ik ook. Het is even een werk om alle highlights in te zetten, want ik heb heel veel haar, maar ik heb alle vertrouwen. Misschien ook omdat ze alles uitlegt en waarschijnlijk ook omdat ze zelf dit jaar ook genomineerd is voor de Coiffure Awards.

Lees ook:  Last van dof haar? Dit is de oplossing!

Wijntje d'r bij?

Tijdens het wachten krijgen de klanten chocolaatjes aangeboden en ook wordt er een wijntje ingeschonken. Helaas ben ik met de auto, dus moet ik afslaan, maar ik vond het wel iets extra’s geven. Stapsgewijs worden de highlights uitgespoeld en vervolgens wordt de toner aangebracht. Als dit ook is uitgespoeld, moet ik met mijn rug naar de spiegel weer in de stoel gaan zitten. Eerst gaat ze het helemaal stylen voordat ik het resultaat in de spiegel kan zien zodat het wow-effect nog groter is. Met een ietwat overdreven zwiep draait ze uiteindelijk mijn stoel om. Dat had voor mij niet zo gehoeven, want ik vond het resultaat sowieso geweldig. Nu, twee maanden later zit het nog steeds heel mooi!

Productadvies

De eigenaar komt nog even kijken en vraagt hoe ik het vind. Hij raadt me aan om een anti-geelshampoo te gebruiken. Ik vertel hem dat ik al een zilvershampoo heb, maar hij legt uit dat dit toch echt heel anders is. Ik ben zeker geïntrigeerd, maar omdat ik al redelijk veel geld kwijt ben, besluit ik het toch niet te kopen. 

Algemene tevredenheid

 Ik ben heel tevreden. Mijn haar zit echt heel goed. Misschien ben ik nog wel het meest blij met hoe het geknipt is. Daar zat zoveel zorg en liefde in dat het nu, twee maanden later, nog steeds goed valt. Dat gebeurt me niet heel vaak. Ik zou zeker naar deze salon teruggaan. Ook complimenten voor de goede muziek in de salon. Ik kreeg zelfs een beetje festival vibes.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings