Meer kleur in je haar, maar niet voor altijd

18/10/2019
1962

De kleurintensiteit en houdbaarheid van Royal KIS GlamWash zijn afhankelijk van de inwerktijd en het aantal behandelingen. Hoe lichter de basiskleur van het haar, hoe feller het kleurresultaat. De intensiteit van de kleur kun je afzwakken worden door de inwerktijd te verkorten of door GlamWash te mengen met een andere shampoo. De kleur vervaagt geleidelijk met elke wasbeurt.

Glamwash

GlamWash is verkrijgbaar in vijf tinten: Apricot (Copper ColorWash), Cherry (Red ColorWash), Plum (Red-Violet ColorWash), Blueberry (Violet Blue ColorWash) en Raspberry (Magenta ColorWash).

Kek kleurtje

Aangezien we bij BeautyWeb niet vies zijn van een kek kleurtje in ons haar en dan echt niet alleen in het festivalseizoen, gingen we in onze eigen badkamers aan de slag met een aantal kleuren. Hoe dat uitpakte? Lees vooral verder!

Sarah: "Gebruik handschoenen!"

Sarah: “Hierbij mijn review voor de Royal KIS GlamWash kleur Cherry.
Allereerst: gebruik handschoenen! Het staat niet op de verpakking, maar geloof me: die heb je nodig ? Ik heb deze kleurshampoo in bad gebruikt, aangezien mijn douchetegels gevoelig zijn voor verkleuring. Let daar dus ook voor gebruik op. Anders is een wastafel een handige optie. De GlamWash was in eerste instantie erg vloeibaar, dus een paar keer schudden voor gebruik was wel nodig. Hierdoor werd het iets vaster van structuur, waardoor het beter als een shampoo over het haar verdeeld kon worden. Wil je meer controle hebben op een juiste verdeling van de kleur, dan zou ik een tweede persoon inschakelen. Want in je eentje is het - zeker bij lang haar - moeilijk om een goede evenwichtige kleurverdeling te realiseren. 

De kleur Cherry is dieprood bij het aanbrengen. Ik heb het enkele minuten laten inwerken en was benieuwd naar het eerste resultaat. Dat was al direct een heel (knallend) verschil. Mijn haren waren dieprood van kleur geworden, eigenlijk te donker voor mijn huidskleur. Daarom heb ik mijn haren nog enkele keren goed uitgewassen, totdat er een wat lichter resultaat opkwam dat ik beter vond passen. Hoewel mijn omgeving erg moet wennen aan het niet egale resultaat van de kleuring, kan ik me voorstellen dat dit effect juist wel leuk is voor feestjes, of leuke gelegenheden waarbij je best wat mag opvallen. Heb je net als ik licht haar, dan zou ik je zeker wel aanraden om de kleur in eerste instantie slechts enkele minuten in te laten werken, want hij pakt heel snel. 

Houd ook een gekleurde handdoek bij de hand die wat vlekken mag hebben. En heb je wat vlekjes op de huid? Dan kan een goede scrub uitkomst bieden. De haarkleur houdt trouwens lang aan. Ik kan me voorstellen dat deze GlamWash ideaal is voor mensen die zelf hun uitgroei willen camoufleren. Na een paar keer gebruiken kan je meer handigheid krijgen in de beheersing van de kleurintensiteit.” 

GlamwashGlamwash

Het haar van Sarah voor en na.

Sophie: "Wat een mooie diepblauwe, bijna zwarte gloed."

Sophie: “Ik ben Sophie en ik ben 17 jaar. Ik vond het superleuk om de GlamWash van Royal KIS uit te proberen. Ik houd ervan om te experimenteren met kleur in mijn haar, dus toen ik de Blueberry Glamwash zag, kon ik niet wachten de kleur uit te proberen.

Ik heb zelf vrij donker haar, dus ik was heel benieuwd hoe de kleur zou uitpakken. De eerste keer dat ik de kleur uitspoelde was ik een beetje teleurgesteld omdat ik niet zo heel veel resultaat zag. Daarom bracht ik de kleurshampoo nogmaals aan en liet ik het nog iets langer intrekken. Bij het uitspoelen was ik meteen enthousiast. Wat een mooie diepblauwe, bijna zwarte gloed. Mijn haar zag er gezond en glanzend uit. 

Waar ik iets minder blij mee was, waren mijn handen. Die waren behoorlijk blauw geworden. Misschien goed om plastic handschoenen te adviseren....”

Lees ook:  Beste wenkbrauwgel op dit moment

Jacha: "Leuk speelgoed voor mijn haar."

Jacha: “Ik vind het leuk om te experimenteren met kleur in mijn haar, helemaal nu ik wat grijzer wordt. Daarom laat ik bij de kapper regelmatig high- en lowlights aanbrengen in mijn haar. Nog leuker is het natuurlijk om zelf te mogen spelen met kleur. Omdat ik het toch wel spannend vond om met GlamWash in de kleur Apricot aan de slag te gaan, heb ik het de eerste keer alleen aangebracht op het onderste deel van mijn haar, zodat als het niet zou bevallen, ik de rest van mijn haar er overheen kon dragen. Ik heb het de eerste keer ook niet heel lang in laten trekken zodat het effect niet gelijk ‘in your face’ zou zijn. Nou ja, dat was het dus ook niet. De tweede keer heb ik het dus gewoon over mijn gehele haar verdeeld, wel met behulp van mijn eigen shampoo die ik er doorheen had gemengd zodat het product wat dunner werd en ik het beter over mijn haar kon verdelen. Het effect was geweldig! Precies op de delen van mijn haar die gekleurd waren door de kapper, ‘pakte’ de kleur erg goed en met name in de punten. Dat gaf een erg leuk gemêleerd effect. Een paar dagen na het gebruik van de shampoo had ik een afspraak bij mijn kapper die ook erg enthousiast was over de kleur. 

Ik vind GlamWash ontzettend leuk ‘speelgoed’ voor mijn haar. Als je eenmaal weet hoe je het product het beste aan kunt brengen (oefening baart kunst!), is het effect echt geweldig.”

GlamwashGlamwash

Voor en na (foto's van Royal KIS).

Voor meer informatie: www.royalkis.com

Smaakt naar meer deze haarkleuren? Wat te denken van blauw haar?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings