Zo kun je het beste je make-up opbergen

13/03/2024
161
Make-up

Je herkent het misschien wel. Voordat je ‘s avonds uitgaat, wil je er helemaal mooi uitzien. Er is bijna altijd sprake van tijdgebrek, waardoor er allemaal make-up spullen op je tafel of badkamer blijft liggen. Als je veel make-up hebt, is het belangrijk om het allemaal netjes te organiseren. Wil jij weten hoe je dat het beste kan doen? Lees dan deze blog.

Make-up aanbrengen

Waarom zou je make-up opbergen?

Het is natuurlijk fijn om je make-up op te bergen, zodat je (bad)kamer er weer opgeruimd uitziet. We zijn vaker ook geneigd om make-up zomaar te laten verdwijnen in een lade, waardoor het vervolgens allemaal door elkaar komt te liggen. Dit zorgt er voor dat op het moment dat je weinig tijd hebt om je zelf klaar te maken, je producten niet snel zult vinden of zult kwijtraken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling dus zorg ervoor dat je de producten sorteert.

Alles leeg halen en verzamelen

Allereerst is het belangrijk om je beautystash helemaal leeg te halen. Maak alle schapen leeg en trek alle laden, kastjes en tasjes leeg waar jouw make-up te vinden is. Daarna is het tijd voor een grote schoonmaaksessie. De make-up tafel schoonmaken is hierbij belangrijk.  Make-up kan namelijk zorgen voor een broeinest aan bacteriën. Als je alles hebt verzameld, ga je 3 stapels maken. De eerste stapel is met producten die je het meest gebruikt en ook direct weer koopt als ze op zijn. De volgende is een stapel die je gebruikt voor speciale gelegenheden. De laatste stapel die je maakt, bestaat uit producten die voornamelijk impulsaankopen waren en producten die je hebben teleurgesteld. Producten die je al een hele lange tijd niet meer hebt aangeraakt. Dit is een stapel die je weg kunt doen. Gooi het weg in een container. Container nodig? Bestel een afvalcontainer in Landgraaf. Hetzelfde geldt voor producten die over datum zijn.

Maak je make-up schoon

Als er producten zijn die je gaat bewaren, is het belangrijk dat je ze eerst even schoonmaakt. Ga met een doekje over je make-up case heen. En neem ook je make-upborstels mee. Je make-up kwasten schoonmaken gaat het beste door ze in warm water te leggen met conditioner. Vervolgens laat je deze op een handdoek drogen. Doe dit regelmatig.

Make-up kwasten

Let’s organize!

Nu je alles hebt verzameld, gesorteerd en schoongemaakt is het tijd om je make-up weer fatsoenlijk in te delen. Hier heb je verschillende mogelijkheden voor. Deze sommen we hieronder op.

Make-up organizer

Je hebt verschillende soorten make-up organizers op de markt. Je hebt ze in verschillende maten en materialen. Je hebt bijvoorbeeld een die gemaakt is van doorzichtig kunststof met verschillende lades en vakjes, zodat je in één oogopslag kunt zien wat er in zit. Voor spullen die je dagelijks gebruikt, is het handig om gebruik te maken van een open bakje waar je heel gemakkelijk make-up uit kan pakken. Je kunt ook voor een platte organizer kiezen waarin je de make-up liggend bewaard. Daarnaast heb je ook handige ladeverdelers. Zo kun je alles mooi sorteren en toch in een lade laten verdwijnen

Lees ook:  Wallen onder je ogen behandelen

Make-up plank

 Een make-up plank is handig voor als je geen plek hebt om je spullen op te bergen op je tafel of in je kast. Je zou bijvoorbeeld verschillende plakken onder elkaar kunnen hangen en daarop manden zetten waarin je make-up en andere beautyproducten kwijt kan.

Taartplateau

Een taartplateau wordt vaak gebruikt om parfums op zetten. Maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken om je make-up op te zetten of andere beautyproducten. Een taartplateau kan ook een mooie accessoire zijn voor in je kamer. Je hebt ze in verschillende maten en materialen.

Make-up opbergen voor onderweg

Natuurlijk is het fijn als je een make-up organizer kan meenemen voor onderweg. Het is erg handig voor zowel lange als korte reizen die je maakt. Omdat je het meeneemt of reis is het vooral handig dat je verschillende vakken en compartimenten hebt.

Make-upkwasten opbergen

Kwasten die je voor je make-up gebruikt, kun je het beste op een andere manier opbergen. Je wit de kwasten natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Daarom kun je ze het beste in een kwastenhouder doen of in een ander potje bewaren, zodat je de haren niet snel beschadigd. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een glas of een kaarsenhouder.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings