Lipfillers: een trend met voor- en nadelen

15/03/2024
82
lipfillers trend

In de afgelopen jaren is de lipfillers trend steeds populairder geworden. Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om hun lippen te laten opvullen met fillers. Ze willen namelijk vollere en meer sensuele lippen krijgen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van deze cosmetische ingreep? In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van het gebruik van lipfillers. Mocht je het dus overwegen, dan is deze informatie voor jou!

Voordelen van lipfillers

Uiteraard is een van de grootste voordelen van de lipfillers trend het feit dat je op een relatief eenvoudige manier vollere lippen kunt krijgen. Voor mensen die van nature dunne lippen hebben en dit niet mooi of prettig vinden, kan deze ingreep een grote boost van zelfvertrouwen bieden. Met lipfillers kun je namelijk precies de lipvorm en -grootte creëren die jij zelf mooi vindt. Daarnaast zijn lipfillers ook relatief snel en gemakkelijk aan te brengen. De ingreep duurt in de meeste gevallen maar een half uurtje en na de behandeling kun je direct weer je dagelijkse activiteiten hervatten.

Van lange duur
Een ander voordeel van lipfillers is dat het effect van een redelijk lange duur is. Afhankelijk van het type filler dat gebruikt wordt tijdens de ingreep, kunnen de resultaten tot wel een jaar zichtbaar blijven. Dit betekent dat je lange tijd kunt genieten van je vollere lippen zonder dat je om de haverklap opnieuw behandeld hoeft te worden.

Nadelen van lipfillers

Hoewel lipfillers veel esthetische voordelen met zich meebrengen, zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden. Een van de grootste nadelen is dat het effect van lipfillers niet permanent is. Na verloop van tijd zal het lichaam de filler afbreken en zullen je lippen weer hun oorspronkelijke vorm aannemen. Dit betekent dat je regelmatig opnieuw behandeld moet worden als je het resultaat wilt behouden, een bezoekje per jaar klinkt natuurlijk niet per se heel slecht, maar dit hoopt zich uiteindelijk zeker wel op!

De mogelijke vervelende bijwerkingen

Een ander groot nadeel van lipfillers is dat de ingreep gepaard kan gaan met vervelende bijwerkingen. Zo kunnen je lippen na de behandeling gezwollen en blauw worden. Bovendien kunnen er complicaties optreden, zoals infecties of allergische reacties. Het is daarom belangrijk om de ingreep te laten uitvoeren door een ervaren en gekwalificeerde arts en de ingreep goed met hen te bespreken, om de kans op complicaties te minimaliseren.

Overweeg de kosten
Een laatste punt wat van enorm belang is om te overwegen, zijn de kosten. Lipfillers zijn over het algemeen niet goedkoop en de kosten kunnen snel oplopen als je regelmatig behandeld wilt worden. Daarnaast wordt lipfillers in de meeste gevallen niet vergoed door de zorgverzekering, waardoor je de kosten zelf zult moeten dragen. 

Lees ook:  Leuke tips voor het personaliseren van je telefoon

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings