Alles wat je moet weten over lipfillers

18/05/2022
1247
lipfillers

Tegenwoordig doet men veel om er zo goed mogelijk uit te zien, zelfs als je daarvoor een naald in je gezicht moet krijgen! Lipfillers worden steeds populairder rondom vrouwen maar ook mannen. Volle en getuite lippen is wat ze mooi vinden in deze tijd, en als je dat niet van nature hebt kan dat altijd nog geregeld worden. Ben jij lipfillers aan het overwegen, maar je weet het nog niet zeker? Dan raden we jou aan om dit artikel even door te lezen!

Een stukje geschiedenis

Het begrip en het doel van de lipfillers bestaat al een tijdje, namelijk al sinds de 19e eeuw. In de jaren 60 werden er verschillen producten geïnjecteerd zoals silicone, en collageen uit koeien in de jaren 70. In deze tijd bestaan de meeste lipfillers uit hyaluronzuur, een substantie die zich al in het menselijk lichaam bevindt en ook in verzorgingsproducten. Lipfillers waren voorheen nog niet zo bekend, maar toen Kylie Jenner in 2015 de eerste stap zette naar de cosmetische ingreep, werd het al snel populair. Toen ze eenmaal toegaf lipfillers te hebben geïnjecteerd, steeg de vraag naar lipfillers binnen 24 uur met 70 procent! Nu in 2022 zijn lipfillers een van de meest voorkomende cosmetische ingrepen die er zijn.

De ingreep

De ingreep van de lipfillers houdt in dat er een soort gel in de lippen wordt gespoten. Het ligt een beetje aan het resultaat waar je voor wil gaan, maar de gel bestaat meestal uit een type hyaluronzuur. De meest voorkomende soorten gel zijn:

  • Juvéderm Volbella XC voor de lijplijn meer te definiëren.
  • Juvéderm Ultra XC voor het effect te krijgen van een kussentje.
  • Restylane Restylane-L voor een groter volume te creëren.
  • Restylane Silk voor een subtielere ingreep.

De ingreep laat je uitvoeren in een schoonheidskliniek. Het is belangrijk dat je van tevoren goed uitzoekt naar welke kliniek je gaat, zodat je bij een betrouwbare kliniek komt. De duur van de behandeling is niet heel lang, meestal een half uur tot drie kwartier. Lipfillers doen niet echt pijn, al moet je er rekening mee houden dat je wel echt een naald in je lippen krijgt geduwd. Het kan een beetje ongemakkelijk aanvoelen, maar echte pijn ervaren de meeste niet, daarbij krijg je eerst een verdovende crème opgesmeerd.

Na de behandeling zien je lippen er altijd dikker uit dan het uiteindelijke resultaat, door de zwelling zijn je lippen ongeveer 30% groter dan normaal. Je kunt last krijgen van blauwe plekken de komende dagen, maar dit trekt allemaal wel weg. Lipfillers zijn niet permanent, meestal zie je het resultaat 3 maanden tot een jaar. Je kunt de behandeling dus vaker herhalen.

Lees ook:  Water drinken om je huid te verbeteren

De risico’s

Het ligt er een beetje aan wat je een risico noemt, maar het kan dus gebeuren dat je lippen er niet meer in het plaatje passen. Als je bij de verkeerde de ingreep laat doen, het te vaak hebt laten doen of te veel is ingespoten kan het zijn dat je lippen uit proportie zijn tegenover de rest van je gezicht. Luister daarom dus goed naar de mening van de dokter, hij weet wat goed bij je gezicht past en of de ingreep een slim plan is bij jou situatie.

Bekijk de blog: alles wat je moet weten over lipfillers

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings