Leer: De mode trend van het moment

22/02/2023
420
leer

De keuze voor leren mode biedt verschillende voordelen. Zo is een leren broek of bijvoorbeeld jas tijdloos; over vijf of tien jaar kun je het kledingstuk ook nog dragen. Het materiaal sluit daarnaast mooi aan op de vorm van je lichaam, ongeacht je postuur. Niet onbelangrijk in de huidige tijd is de duurzaamheid van deze items; het leer blijft over het algemeen lang mooi. Welke leren kledingstukken heb jij al in de kast hangen? In dit artikel lees je meer over het samenstellen van een outfit met deze items. Wie denkt dat leren kleding alleen geschikt is voor stoere, zelfverzekerde dames heeft het mis. Leer staat iedereen! 

Ga voor outfits met losse leren items 
Je kunt voor een volledige outfit van leer kiezen, maar populairder is het gebruik van enkele losse items. Denk bijvoorbeeld aan de leren broek, in combinatie met een hip wit of knalgeel shirt en sportieve sneakers. Met name witte sneakers zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Kies je voor een hoge, of lage schoen? Naast de broek als los leren item in je outfit, zou je ook voor een biker jas voor dames kunnen kiezen. Een stoere toevoeging aan je outfit. De biker jassen worden in verschillende modellen en stijlen aangeboden. Kies je voor een zwart model, of ga je voor een felle accentkleur? Combineer een accentkleur met een rustig model shirt en broek. Het voorkomt dat de outfit te druk wordt. 

Stoere leren rok met een hip wit shirt 
Een derde optie is een stoere rok van leer. Je kunt deze rok, net als de broek, combineren met een sportief model wit shirt. De combinatie staat fraai! Rokken van leer zijn er in verschillende kleuren. Ga je voor zwart, of kies je bijvoorbeeld voor donkerrood? Het zijn kleuren die je goed kunt gebruiken in het najaar en de winter. In de zomer zou je voor een lichtere kleur kunnen kiezen, als is leer dan vaak al snel wat warm. Een luchtige rok krijgt de voorkeur in maanden als juni, juli en augustus. 

Wellicht is leer niet het eerste materiaal waar je naar kijkt bij de aankoop van nieuwe kleding. Laat deze optie echter niet links liggen! Het geeft je als vrouw een stoere uitstraling, zonder dat het al snel té stoer wordt. In het bijzonder wanneer je voor slechts een leren item in je outfit kiest. 

Leren kledingstukken zijn ontzettend duurzaam, lees hier waarom duurzame mode nooit saai zal worden. Lees ook: Zo maak je een verschil met jouw outfit.

Lees ook:  Fashion e-commerce in Nederland: Deze bekende mode merken zijn van onze eigen bodem

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings