Last van dof haar? Dit is de oplossing!

08/03/2023
544
haargroei

Haar wat volledig z’n glans kwijt is… Dat wil je natuurlijk liever niet. Maar heb je last van dof haar en ben je op zoek naar dé oplossing? Ontdek dan snel wat je kunt doen om je lokken weer te laten stralen! In deze blog tips dat de haargroei stimuleert en hoe je dof haar kunt verminderen.

Wat is dof haar?

Dof haar, droog haar, haar zonder glans. Het komt eigenlijk allemaal op hetzelfde neer. Een van de oorzaken van droog haar kan een tekort aan talg zijn. Talg is de natuurlijke olie die de hoofdhuid aanmaakt om de gezondheid van het haar te beschermen en ondersteunen. Als je hoofdhuid overmatig talg aanmaakt, dan wordt je haar sneller vet. Maak je te weinig talg aan? Dan kan je haar sneller uitdrogen, waardoor het er dof uit komt te zien. De glans is dan ver te zoeken.

Oorzaken

Schadelijke producten

Zoals je net al las, is een verstoorde talgproductie een van de grootste oorzaken van dof haar. Deze essentiële stof is nodig voor gezond en glanzend haar. Als je te weinig talg aanmaakt, kan dit dus een doffe bos als gevolg hebben. Maar dit is niet de enige oorzaak voor dof haar. Ook het verven van je haar, gebruik van warme stylingsapparaten of bepaalde (schadelijke) haarproducten kunnen droog haar veroorzaken. Wees dus alert op de verzorgingsproducten die je gebruikt. Probeer producten met onnatuurlijke ingrediënten zoveel mogelijk te vermijden en breng altijd een heat protection spray aan voordat je je haar gaat föhnen of stylen met een warm apparaat.

Ongunstige seizoenen

Soms zijn er ook invloeden van buitenaf waar je geen grip op hebt. Zo kan je haar in de winter bijvoorbeeld ook al wat droger zijn dan in de zomer. In de winter is de luchtvochtigheid lager en de lucht droger. Ook staat dan op veel plekken de verwarming te loeien, waardoor de lucht nog droger wordt… Dat is niet ideaal voor je haar.

Dit kun je doen

Hydraterende producten

Het belangrijkste wat je bij droog of dof haar kunt doen is hydraterende producten gebruiken. Hydraterende verzorgingsproducten als een shampoo of masker houden het vochtgehalte van je haar op peil, waardoor het zachter en soepeler wordt. Spoel de producten het liefst uit met koud of lauw water. Heet of warm water kan naast vuil ook de natuurlijke bescherming van je haar wegwassen, waardoor het juist beschadigd raakt. Bekijk eens de producten van Olaplex

Een gezonde leefstijl

Om je haar weer echt te laten stralen, is het belangrijk om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Een gezond eetpatroon heeft namelijk veel invloed op je haar. Belangrijke voedingsstoffen die een gezonde haargroei bevorderen zijn vitamine A, vitamine B12, vitamine C, vitamine D, biotine (B8), ijzer, selenium en zink. Je kunt deze stoffen binnenkrijgen via voeding - zoals groene groenten, vette vis of eieren - maar ook via supplementen. De Foligain haargroei capsules bevatten alle benodigde vitaminen, mineralen en plantenextracten om een gezonde haargroei te stimuleren.

Heb je last van haarverlies en zoek je iets wat daar tegen kan helpen? Minoxidil 5 kan uitkomst bieden. Dit middel vermindert haaruitval en stimuleert haargroei.

(Lees altijd de bijsluiter vóór gebruik. Beautyweb.nl kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de werking, effecten of resultaten van dit product)

Lees ook:  Wat zijn de voordelen van amandelolie voor je huid?

Ben je op zoek naar andere supplementen die mogelijk beter kunnen zijn voor je haargroei? Bekijk dan zeker eens deze blog.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings