Kleding fotograferen op de juiste manier

15/06/2023
243
kleding fotograferen

Het maken van hoge kwaliteit foto’s van kleding is essentieel voor het succes van alle mode gerelateerd ondernemingen. Of je nu een kledingwinkel runt, of je oude kleding wilt verkopen op Vinted, aantrekkelijke foto’s zullen een aanzienlijk verschil maken. Om de mooiste foto’s te maken zijn er een aantal belangrijke technieken en tips die je kunnen helpen. In deze blog zullen we die gaan behandelen, dus lees snel verder!

Het belang van goede fotografie

Goede fotografie speelt een grote rol in de mode-industrie. Het is een methode om kleding vast te leggen, maar ook om te communiceren naar klanten. Foto’s met een hoge kwaliteit wekken meer interesse en vertrouwen op bij mensen, waardoor ze het product sneller zullen kopen. Bovendien kan fotografie helpen voor bedrijven om zich te onderscheiden van de concurrentie. De ZARA staat bijvoorbeeld bekend om de aparte poses die modellen aannemen in foto’s. Goede fotografie is dus niet alleen effectief voor het vertrouwen van mensen, maar ook voor de naamsbekendheid.

In deze blog lees je over hoe een model er het beste uit kan zien op de foto.

Het belang van belichting

Belichting is een van de belangrijkste elementen tijdens het maken van een foto. Het beïnvloedt de sfeer en de uitstraling van de foto. Als je op de juiste manier gebruik maakt van het licht kun je de details van de stof, kleuren en textuur van de kleding benadrukken. Tijdens het fotograferen is het ook belangrijk om zachte en gelijkmatige belichting te creëren, zodat de kleding op de juiste manier wordt weergegeven. Dit kan door middel van natuurlijk licht of door kunstmatige lichtbronnen. Het kiezen van de juiste belichting is essentieel voor het bereiken van professionele en aantrekkelijke foto’s van producten.

kleding fotograferen

Het belang van de juiste vloer

Consumenten willen graag ook foto’s van iemand die de kleding draagt. Zo kunnen ze zien hoe het valt, en of het iets voor hen is. De vloer kan net zoals het licht ook effect hebben op de uitstraling van de kleding die je wilt fotograferen. Een van de beste vloeren die je kunt kiezen in een ruimte waar je foto’s wil maken, is een betondesign vloer. Dit is een strakke vloer met een moderne uitstraling. Op de website van Vloerenboulevard vind je meer informatie over betondesign vloeren.

Tips voor het fotograferen van kleding

Hier zijn enkele tips die je gaan helpen om betere kwaliteit foto’s te maken van je kleding:

Gebruik een model of mannequin: Door het kledingstuk tentoon te stellen op een mannequin of model, komt er vorm in het product. Dit is veel aantrekkelijker dan een kledingstuk op een hanger of op de grond. Ook is een mannequin vaak veel goedkoper dan het gebruik van een model!

Zorg voor een goede voorbereiding van het kledingstuk: Je wilt natuurlijk dat mensen het kledingstuk kopen, daarom is het belangrijk om het kledingstuk op zijn best te fotograferen. Zorg dat het netjes gestreken is, en dat er geen kaartjes of stickers te zien zijn.

Kies het juiste cameraperspectief: Om het perfecte eindresultaat te creëren is het belangrijk dat de camera in balans staat met het kledingstuk. Dit houdt in dat de foto’s frontaal en loodrecht op het product zijn genomen. Zorg dus dat het kledingstuk recht hangt/ligt!

Lees ook:  Een elastische gespvrije riem: de nieuwe trend!

Maak voldoende foto’s: Tijdens het online shoppen vinden consumenten het belangrijk dat er genoeg foto’s zijn van het product. Alles moet te zien zijn op de foto’s, want ze kunnen het product niet aanraken. Door genoeg foto’s te laten zien van je product, neem je de twijfel weg bij een klant en zullen ze sneller een aankoop doen.

Jurk fotograferen? Bij het fotograferen van een jurk is het belangrijk om de focus te leggen op de vloeiende lijnen van het kledingstuk. Dit maakt de foto aantrekkelijker, en brengt het product tot zijn recht.

Wil je weten welke kledingstukken populair zijn deze zomer? Lees dan deze blog!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings