Tips om er goed uit te zien op een foto

09/08/2022
952
tips om er goed uit te zien op een foto

Wil jij er graag nog beter uitzien op jouw foto’s? Bijvoorbeeld om te shinen op jouw Instagram-profiel of voor de school fotografie die komende week gaat plaatsvinden? Dan hebben wij een aantal tips voor je om je allerbeste kant naar voren te laten komen. Lees dus snel verder om erachter te komen hoe je nog fotogenieker wordt!

Oefen verschillende poses

Een goede houding kan voor een foto een wereld van verschik maken. Word zelfverzekerder voor de camera door thuis voor de spiegel verschillende houdingen uit te proberen. Ga bijvoorbeeld een keer schuin staan, in een hoek van 45 graden van de camera. Deze hoek van jou staat supermooi op de foto en laat je slanker lijken. Doe je hand een keer in je zij, door je haar of in je zakken. Ga een beetje schuin staan en glimlach subtiel naar de camera of lach juist een keer lekker spontaan. Op deze manier kun je uitvinden welke poses jij rockt en wat jouw goede kant is. Vind je het lastig om verschillende poses te bedenken? Kijk dan eens rond op Instagram of Pinterest om inspiratie op te doen. Op deze manier kun je kijken welke looks en poses jij mooi vindt. Vervolgens is het natuurlijk de taak om hier jouw eigen draai aan te geven.

Lach op natuurlijke wijze

Hoe jij lacht naar de camera bepaalt de hele vibe van een foto. Je hoeft niet altijd te lachen met je mond, maar je kunt ook eens smizen – lachen met je ogen. Hoe doe je dat dan? Ten eerste is het belangrijk om een ontspannen houding aan te nemen. Houd je kin vervolgens een beetje naar beneden en verleid de camera met je blik door je ogen een beetje samen te knijpen. Lukt dit niet? Houd het dan gewoon lekker bij je natuurlijke lach. Om deze goed over te brengen, moet je natuurlijk wel een baalde emotie voelen. Denk daarom aan een blije herinnering, een grappige opmerking of je favoriete persoon.

Zoek het juiste licht op

Om een goede foto te krijgen is er voldoende en goed licht nodig. Het is vooral belangrijk dat je met je gezicht recht in het licht gaat staan. Wanneer je (gedeeltelijk) tegen het licht in een foto maakt, dan krijg je harde schaduwen in je gezicht. Het licht moet echter niet te fel zijn. Dan worden oneffenheden, rimpels en andere zaken teveel benadrukt. Het beste is daarom om een zachte lamp te gebruiken waardoor je van je voorhoofd tot aan je wangen en kin een gelijkmatige gloed krijgt. Buiten heb je het mooiste licht een uur na de zonsopgang en een uur voor de zonsondergang.

Draag flatterende kleding

Je krijgt geen krachtige foto zonder een krachtige look. Kies daarom voor een outfit, waarin jouw sterke persoonlijkheid terugkomt en waar jij je tegelijkertijd comfortabel en zelfverzekerd in voelt. Hierdoor ga jij veel meer stralen op de foto. Over het algemeen werken effen kleuren beter op een foto dan patronen. Vooral verschillende of kleine patronen kunnen er erg rommelig uitzien op een foto. Ga daarom het liefste voor één kleur die mooi afsteekt tegen jouw huidskleur en haar. En houd hierbij in gedachten: zwarte kleding kleedt af en lichte kleding maakt juist groter, of benadrukt. Wil je graag bijzondere plaatjes schieten voor Instagram? Dan raden we je juist aan om voor een felle kleur te gaan. Zo kun je in elk geval lekker opvallen tussen de rest. Ook voor dames die plus size fashion dragen zijn felle kleuren de perfecte optie voor een foto. Lees hier meer outfit tips voor plus size fashion.

Lees ook:  Zelfverzekerder voelen door een ijsbad

Wil je graag een keer mooie foto’s maken op een festival? Lees dan hier alles over de beste festival make-up looks in 2022.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings