Een gelukkige eerste fase voor je baby: waar hecht jij waarde aan?

10/07/2023
493

Als je in verwachting bent, heb je misschien de neiging om je alvast te gaan verdiepen in boeken over opvoedkunde. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar het is ook belangrijk om als jonge ouders juist vertrouwen te hebben in jezelf. Je mag erin geloven dat jullie alles al in huis hebben om je kindje een gelukkig en zinvol leven te kunnen bieden.

Verruil die opvoedkundige boeken dus liever voor een opschrijfboekje, waar je in noteert welke dingen jij belangrijk vindt om jullie zoon of dochter mee te geven. Ter inspiratie zie je hieronder een aantal thema’s om vast over na te denken.

De omgeving waarin je kindje opgroeit

Een veilige, liefdevolle omgeving is van levensbelang voor jullie kleintje. Naast de basisbehoefte om een warm en veilig nestje als basis te kunnen bieden, zul je ook een aantal eigen voorkeuren hebben. Wat voor omgeving wil je voor je kind creëren?

Misschien vinden jullie het leuk om jullie zoon of dochter al op jonge leeftijd kennis te laten maken met muziek en met creativiteit, of wil je juist al van jongs af aan stimuleren dat jullie zoon of dochter meerdere talen leert. Of wellicht vind je het wel waardevol om je kind al op jonge leeftijd te betrekken bij sportieve activiteiten.

Uiteraard hoef je niet nu al grote beslissingen te maken, maar je kunt wel alvast wat mooie intenties zetten voor de toekomst.

De voornaam die je kiest voor je zoon of dochter

Nog zoiets waar je goed over na wilt denken: de voornaam die je kiest voor jullie zoon of dochter. Voordat je hierover gaat brainstormen, kun je misschien eerst op een rijtje zetten wat je belangrijk vindt als het gaat om de naamkeuze. Wil je gaan voor de originele jongens- of meisjesnamen zodat je kind zich straks kan onderscheiden van de rest?

Of vind je het juist leuk om mee te gaan met de trends, en ga je liever op zoek naar hippe of populaire babynamen. Je hoeft jouw keuze niet te verantwoorden, maar het is wel fijn voor jou en je partner om helemaal achter de naamkeuze te kunnen staan.

Belangrijke kernwaarden die je wil overbrengen op je kind

Ten derde kan het prettig zijn als je globaal al een beetje voor ogen hebt welke kernwaarden je belangrijk vindt om aan jullie zoon of dochter mee te geven. Deze signalen vangt je baby wel degelijk op in de eerste levensfase. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kernwaarden zoals betrokkenheid, empathie en acceptatie; dat je kind mag zijn wie hij of zij wil zijn ongeacht de maatschappelijke norm. Maar ook bijvoorbeeld zelfvertrouwen en respect zijn mooie waarden die je al vanaf zeer jonge leeftijd kunt stimuleren.

Lees ook:  Schoenen die iedere dame in haar kast moet hebben

Kortom: laat die opvoedingstips maar los, en focus je liever op waar jullie zelf waarde aan hechten!
Extra tip: lees hier meer over hoe je een baby op de juiste manier verzorgt.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke mode bestellen vrouwen het meest online?

Dit betekent het symbool op jouw beautyproducten

Hoe verzorg je de huid rond je ogen?

Bordspellen en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings