Wist jij dit over de verzorging van je baby?

11/11/2020
909
babyverzorging

Ik ben al bekend met de Kleine Keuken en vind dat een geweldig concept. Hoe zijn jullie op het idee van 'de Kleine Badkamer' gekomen en wat is de 'gemene deler' tussen de twee?

“Wij willen dat elk kind gezond en energiek opgroeit. Natuurlijk speelt goede voeding hier een heel belangrijke rol in, maar de huid is het grootste orgaan. Veel mensen weten dit niet, maar de huid neemt van alles op. Sommige stoffen die je op je huid smeert komt in je lichaam terecht. We zien veel verbeterpunten in de verzorgingsproducten die nu voor baby’s worden aangeboden, dus daar wilden we wat aan doen.” 

Speelde het idee al langer om een verzorgingslijn uit te brengen? En wat misten jullie dan in het huidige aanbod?

“We zien het opgroeien van een kind holistisch. Naast voeding speelt ook beweging, mentaliteit en verzorging een rol om een kind gezond en energiek te laten opgroeien.
Een van de verbeteringen is dat de ingrediënten van verzorgingsproducten vaak onbegrijpelijk zijn. De ingrediëntenlijst bestaat uit allemaal scheikundige termen die moeilijk tot niet te begrijpen zijn. INCI is de officiële naam voor verzorgingsingrediënten. Van het woord Aqua weten de meeste mensen dat het water betekent, maar wat is bijvoorbeeld Tetrasodium Glutamate Diacetate? Het is dus erg ingewikkeld.
Zoals met al onze producten vinden we het belangrijk dat je zeker kan weten dat het goed zit. En als je op de achterkant kijkt, je de ingrediënten begrijpt. Dat geldt dus ook bij onze verzorgingsproducten.”

Hoe belangrijk is het om de huid van de kleintjes op de juiste manier te verzorgen?

Heel belangrijk! Kinderen hebben een dunnere huid dan volwassenen. Hierdoor is de huid ook veel kwetsbaarder. Veel ingrediënten hebben een sterke werking. Zo halen veel shampoos ook de natuurlijke goede vetten van je hoofdhuid wat kan zorgen voor roos en irritaties. Maar wist je dat veel verzorgingsproducten zelfs te agressief zijn voor volwassenen? Er zijn maar weinig mensen die dit weten helaas.” 


Welke ingrediënten zijn echt niet geschikt voor de kleintjes en hebben jullie dus ook niet gebruikt?

“Het eerste ingrediënt is een hele bekende, namelijk SLS. SLS staat voor sodium lauryl sulfate. Zijn broertje heet sodium laureth sulfate. Beide stoffen vermijden wij altijd. Deze stoffen zijn reinigers en zijn heel goed in hun werk. Veel te goed naar onze mening. De natuurlijke vetten kunnen onttrokken worden wat de huid droog en kwetsbaarder maakt. Toch zit het in ontzettend veel shampoos, douchegels en handzeep omdat het zo lekker schoon maakt. In plaats van deze reinigers kun je veel beter voor een mildere variant gaan, zoals coco-glucoside of capryl/caprylyl glucoside.
De tweede stof die ik adviseer te vermijden is alcohol. Er zijn veel soorten alcohol en bijna al deze soorten drogen de huid uit, wat voor irritatie kan zorgen. Goede alcohol soorten, die niet uitdrogen, zijn onder andere cetearyl alcohol en cetyl alcohol. Twijfel je? Dan kun je het altijd vragen aan ons.
Als derde ingrediënt vermijden wij minerale oliën. Dat zijn bijvoorbeeld paraffine en petrolatum. Deze stoffen sluiten de huid af waardoor de huid niet meer kan ademen. Er zijn nog veel meer producten, wij hebben een hele database, te veel om uit je hoofd te leren en er is geen duidelijke rode draad te vinden in naamgeving, je kunt ons altijd mailen.”

Lees ook:  Sproeten tatoeëren; dit moet je weten  

[tekst gaat verder onder de foto]

Wat is de grootste misvatting van badproducten voor kindjes?

“Mensen gaan erg veel op de geur af en denken er verder niet veel over na wat het kan doen voor je kind. Over het algemeen zijn natuurlijke verzorgingsproducten wel beter, maar zelfs dan zit je nog niet altijd helemaal goed qua ingrediënten.
Ons advies is dus om altijd goed de achterkant te checken en sowieso de eerder genoemde stoffen te vermijden: sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate, alcohol en minerale oliën.”

Hoe zijn de reacties van gebruikers?

“Als mensen eenmaal onze producten hebben gebruikt, zijn ze laaiend enthousiast. We krijgen veel berichten van mensen die onze Sheabutter gebruiken bij een kindje met eczeem. Ze zijn zo blij met de Sheabutter want de eczeem wordt vaak aanzienlijk minder of verdwijnt zelfs helemaal. De shampoo is erg favoriet onder mensen met krullen. Omdat het 100% natuurlijk is, worden krullen er een stuk mooier van.”

Zijn de producten alleen voor de allerkleinsten of ook voor de wat oudere kinderen?

Ja, je kan ze zeker voor oudere kinderen gebruiken. Het kan dan wel zo zijn dat je er even aan moet wennen. Natuurlijke kinderproducten schuimen bijvoorbeeld vaak minder of helemaal niet. Dat is alleen maar goed, want vaak worden agressieve schuimers toegevoegd, puur voor het schuimeffect. Mensen denken namelijk dat een schuimende shampoo beter werkt dan eentje die niet schuimt.
Babyproducten zijn in veel gevallen wel echt te mild voor volwassenen, want baby’s zijn super kwetsbaar. Dus producten voor kinderen kun je als volwassene wel gebruiken, maar let op: gebruik dus geen producten voor volwassenen voor je kinderen.”

Welk product uit het assortiment springt er wat jou betreft echt uit en waarom?

De Sheabutter. Als mensen die eenmaal gebruiken willen ze nooit meer wat anders, haha. Ook volwassenen gebruiken het veel omdat het zo fijn is. Je kunt het voor alles gebruiken, zere lippen, schrale billen, eczeem, droge wangen, etc.

Zijn er nog plannen voor de toekomst om de lijn uit te breiden?

“Jazeker. We luisteren erg goed naar onze klanten en zijn druk bezig met uitbreidingen en verbeteringen. Dus mocht je zelf ook een tip hebben, dan horen we het graag.”

Dekleinekeuken.com

Lees ook: Tips voor een ontspannen ochtendroutine mét kinderen

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings