Festival make-up looks 2022

29/04/2022
1974
festival

Het is weer zover – de tijd voor festivals! Genieten van het heerlijke lente- en zomerweer en livemuziek met een drankje in je hand. Tijdens een festival kun je ook helemaal losgaan met je make-up! Felle kleurtjes, glitters, veren – je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het is immers dé tijd om te shinen samen met je vrienden. Maar hoe pak je dat nu aan, zo’n prachtige make-up look waar je de show mee steelt? Wij geven je alvast wat inspiratie en tips voor de mooiste festival make-up looks van 2022.

Highlight erop los!

Voor een zomerse feestlook anno 2022 mag je lekker uitgebreid highlighten. Geef eerst wat meer definitie aan je gezicht middels contouring. Om vervolgens een mooie glans te creëren en bepaalde punten op je gezicht te belichten, breng je een highlighter aan. Zo is het mooi om highlighter aan te brengen vlak onder de wenkbrouwen, net boven de jukbeenderen, op je neusbrug en het puntje van je neus, op de cupids bow (het kuiltje bij je bovenlip) en op het puntje van je kin. Zo heb je zelfs als de zon niet schijnt een mooie zomerse gloed.

Weet je niet zo goed hoe je moet contouren en highlighten? In de volgende video wordt dit stap voor stap uitgelegd en zie je meteen hoe je een mooie (festival) make-up look kunt creëren.

Wees creatief met strass-steentjes

Een echte gave festival-look kun je creëren met strass-steentjes. Met deze steentjes versier je je gezicht en/of decolleté. Het is bijvoorbeeld mooi (én makkelijk) om de steentjes in een klein golfje boven je wenkbrauwen te plakken. Maar je kunt ook je eigen patroon maken of inspiratie halen uit een van de volgende foto’s. De steentjes blijven het beste plakken op een schone, droge huid en kunnen worden aangebracht als een sticker. Om ervoor te zorgen dat de steentjes niet te snel loslaten door het feesten en zweten in de zon, kun je eventueel wat (Mastix) Lijm toevoegen.

Ga voor bold, graphic eyeliner

Een van de leukste make-up trends in 2022 is gewaagde en felgekleurde eyeliner. Maar of je nu kiest voor een gave, felle kleur of toch voor klassiek zwart – wees in ieder geval creatief en breng strakke, geometrische lijnen aan op je ogen. Op deze manier steel jij de spotlights op het festival. Graphic eyeliner heeft voor heel wat opschudding gezorgd in de beautywereld en wat is er nou leuker dan spelen met make-up?

Lees ook:  Detoxen om het jaar schoon en gezond te beginnen!

Straal met felle oogschaduw

Een andere make-up trend die ook zeker toepasselijk is voor festivals is om een felle kleur oogschaduw aan de binnenkant van het ooglid aan te brengen. Dit accentueert de vorm van je ogen en het zorgt er ook voor dat je een zwoele blik krijgt. Ook is het een manier om donkere hoeken weg te werken. Een lichte kleur zoals wit of zilver werkt hiervoor het beste. Het is tegenwoordig ook zeer trendy om verschillende kleuren oogschaduw aan te brengen aan de hand van colour blocking. Door twee of meer verschillende felle kleuren te gebruiken, springen jouw ogen eruit.

We hopen dat je inmiddels genoeg inspiratie hebt om je op te maken voor dat leuke festival. Trommel je beste vriendin uit en ga alvast bij elkaar oefenen om zo tot de mooiste look te komen. Helemaal klaar voor het festival? Laat je dan afzetten door een taxi, zodat jouw make-up en haar niet verpest kan worden voordat je uberhaupt op het festival aankomt omdat je nog door een stevige wind of regenbui moet fietsen. Mocht je nog wat extra hulp en tips kunnen gebruiken voor het creëren van een mooie festival make-up look, bekijk dan de volgende video:

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke mode bestellen vrouwen het meest online?

Dit betekent het symbool op jouw beautyproducten

Hoe verzorg je de huid rond je ogen?

Bordspellen en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings