Dof en beschadigd haar in de winter? Dit kun je doen!

22/02/2023
1033
dof ahar in de winter

Misschien herken je het wel: je haar oogt in de wintermaanden veel doffer en pluiziger, of je bent je krullen opeens kwijt. Als de kwaliteit van je haar de laatste tijd is achteruitgegaan, is de kans groot dat dit komt door de koude winterse temperaturen. De koude lucht buiten trekt namelijk het vocht en talg uit je haren waardoor ze erg kwetsbaar en droog worden. Beschadigd haar in de winter kan tot de nodige frustratie lijden! Ben je klaar met die droge haardos? Hieronder geven we je een aantal tips voor mooi en gezond haar in de winter.

1. Zet de verwarming binnen minder hoog

Je kapsel heeft veel belang bij genoeg hydratatie. Als je de verwarming hoog hebt staan, is er vaak te weinig luchtvochtigheid binnenshuis. Dit zorgt op de lange termijn voor vochttekort voor je haar. De droge, hete lucht maakt dat je haar uitdroogt of statisch wordt.
Zet je verwarming dus wat lager, zo zorg je er ook voor dat de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten minder groot zijn.

2. Was je haar met lauw water

Je hebt als het buiten koud is natuurlijk de neiging om lekker op te warmen onder een warme douche. Voor je haar is het echter veel beter om koud of lauw water te gebruiken tijdens het wassen, want koud water zorgt ervoor dat de laag met haarschubben gesloten blijft. Zo krijgt je haar niet de kans om te gaan pluizen of af te breken. Ook blijft je haar glanzender en zachter als je met koud water afspoelt.

3. Kies voor kwalitatieve haarverzorging

Om beschadigd haar te herstellen, is hydratatie en de juiste verzorging uiteraard in de winter extra belangrijk. Kies voor haarverzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor droog of beschadigd haar. Heb je last van gespleten haarpunten en beschadigd haar en ben je op zoek naar een fijne conditioner of shampoo die het probleem vanuit de kern aanpakt? Dan raden we je aan om eens de producten van Olaplex te proberen. Dit kwalitatieve kappersmerk ontwikkelt haarproducten van zeer hoogwaardige kwaliteit, die beschadigd haar weer in perfecte conditie kan brengen.

4. Voeding voor je haar

Naast het gebruik van een goede shampoo en conditioner is het verstandig om je haar ook regelmatig een extra behandeling te geven met een haarmasker. Wil je je kwetsbare haren weer sterker maken en extra voeding geven? Kies dan voor een haarmasker van Eleven Australia. Deze hoogwaardige maskers voeden je haar intensief en zorgen voor optimale hydratatie, wat je haar gezonder en stralender maakt.

5. Vitamine bijslikken

Ook een mooi kapsel komt gedeeltelijk van binnenuit. Als je in de winter een tekort hebt aan vitaminen zoals B3 en B2, of aan vitamine D door het gebrek aan zonlicht, is je haar minder sterk en breekt het sneller af. Je kunt deze vitaminen en mineralen eenvoudig als supplementen bij slikken zodat je haar zich van binnenuit kan herstellen.

Lees ook:  Zo krijg je de perfecte krul

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings